Hur man tar bort en strålkastare från en Toyota

August 31

Det finns två allmänna skäl för att ta bort en strålkastare från en Toyota. Höljet kan sprickor eller andra skador, och i detta fall skulle hela huset måste bytas ut. Dessutom kan lampan själv skadas, försvagas eller helt utbränd. I detta fall, behöver huset för att tas bort så att glödlampan kan tas ut ur och ersättas. Det finns vissa variationer i processen beroende på den särskilda modell. För exakta instruktioner, konsultera en reparationsmanual som är specifik för din Toyota modell och år.

Instruktioner

1 Öppna Toyota huva och lokalisera den bakre änden av höjdpunkt bostäder i framför fordonet på vänster och höger sida.

2 Ta tag i strålkastare lamphållaren och vrid den moturs för att lossa glödlampan och ta bort den från huset. I vissa modeller kan det finnas fästskruvar som måste tas bort först, och vissa modeller behöver huset dras ut helt för att avlägsna lamporna.

3 Dra lamphållaren och lampan från huset. Gör detta försiktigt, eftersom lampan är bräcklig. Och eftersom lampan har en speciell beläggning, inte vid glaset. Oljor från fingertopparna kan skada den.

4 Dra glödlampan ur kontakten.

5 Koppla minuskabeln från batteriet. Vänta minst fem minuter för rest rinna. Detta kommer att stänga av bilens airbagsystemet. Eftersom du är på väg att ta bort Toyotas främre stötfångaren fodral, detta är en nödvändighet, eftersom du inte vill att av misstag släppa ut krockkuddar.

6 Blockera baksidan däck för att förhindra en rullande fara. Rådgör med din bilens ägare manual för exakt jack punkten för din specifika Toyota. Lyft ett hjul i taget och stödja den på pallbockar, att följa anvisningarna i bruksanvisningen.

7 Titta under den främre stötfångarhölje och lokalisera alla fästskruvar. Antalet av dessa kan variera efter modell och år. Ta bort alla dessa skruvar med en skruvmejsel.

8 Titta på toppen av stötfångarhöljet för eventuella tryckstift. Placeringen av dessa kan också variera. Ta bort eventuella tryckstift du hittar. Ta bort stötfångarhöljet från framsidan av Toyota.

9 Leta upp och ta bort alla strålkastarhuset fästen. Det bör finnas en i hörnet som tidigare doldes. Stötfångarhöljet måste tas bort för att få tillgång till detta fästelement.

10 Dra ut strålkastarhuset enheten.