Hur du ansluter datorn Sound till Min TV

March 20

Hur du ansluter datorn Sound till Min TV


Många tv har bättre ljudkvalitet än billiga datorhögtalare. Kanske du vill använda din TV för att titta på filmer och TV-program från Internet, eller använda ljudutrustning på din TV för att lyssna på musik som finns lagrad på din dator. Oavsett behov, med rätt tillbehör och lite vägledning, är lätt att komma ljud från datorn till TV: n.

Instruktioner

1 Bedöm din TV: ns inmatningsalternativ. Många nyare tv med ljudingångar på fram- eller baksidan av enheten. Vissa TV-apparater har både främre och bakre ljud- och videoanslutningar för enheter som videokameror och datorer. Om du har hittat dessa ingångar, hoppa till steg 3. Om modellen inte har några andra än en kabel jack ingångar, måste du använda en radiofrekvenssignal modulator ljud och video omvandlare adapter (RF-adapter) för att överföra ljudingång från datorn till den tillgängliga kabelingång.

2 Bifoga din RF-adapter till din TV genom att först koppla in din kabel-TV eller antennkabeln till kabelingången på adaptern. Använd en andra kortare kabel (ofta medföljer adaptern) för att ansluta RF-adapter till din TV. RF-adaptern kommer att innehålla RCA ljud- och videoingångar. Använd dessa ljudingångar för din TV för att göra de anslutningar som beskrivs i nästa steg.

3 Använd en kabel med en manlig stereominihörlurskontakt i ena änden och manliga RCA-kontakter i den andra för att ansluta datorn ljudutgång till TV: s ljudingång. Beroende på vilken datormodell kan hörlursuttaget vara på framsidan eller baksidan av enheten. Stationära modeller använder en grön färgkodad stereominijack på baksidan av datorn. Vissa stationära datormodeller har en ljudutgång i fronten också. Kontrollera var dina högtalare eller hörlursuttag finns för just din datormodell och anslut minihörlurs slutet av kabeladapter till en ledig utgång på datorn. Anslut par manliga RCA ändarna i RCA ljudingångar på din TV.

4 Välj lämplig ingång på TV så att du kan höra ljud från datorn. Om din TV redan har ytterligare RCA-ingångar, använd fjärrkontrollen för att välja dem. Ingångar ofta betecknas som "Linje 1" eller "Linje 2" beroende på hur många ytterligare ingångar din TV har. Om du använder en RF-adapter, i dokumentationen för adaptern för att välja den kanal som har åtkomst ingångarna. RF-adaptrar ofta använder kanal 3 på TV-mottagaren att få tillgång till de konverterade ingångar.

5 Justera volymen på både datorn och TV för optimal lyssning. Du kanske inte kan stänga av datorn volymen hela vägen utan att orsaka distorsion när den spelas via TV. Hitta ljudnivåer som fungerar bäst genom att göra justeringar som behövs både på TV och dator.