Hur man byter oljetråget packning i en Plymouth Neon

January 22

Plymouth Neon är en populär bil på grund av dess rimliga priser och sportigt utseende. Det är normalt att oljetråget packningen att slitas ut så småningom, och när den gör det, bör du byta ut det så fort som möjligt. Här är hur du byter ut oljetråget packningen på en Neon med en 2,0 L motor. Byte av oljetråget packningen på en 2,4 L motor är mer komplicerad och innebär att ta bort fler motorkomponenter.

Instruktioner

1 Sätt Plymouth Neon i parken. Lyft den främre änden med en domkraft och stödja den på ett säkert sätt på ett jack stativ. Blockera bakhjulen för att hålla dem från att rulla.

2 Krypa under bilen och leta reda på avtappningspluggen på botten av oljetråget. Använd en skiftnyckel för att ta bort pluggen, och låt den gamla oljan rinna ut i en tråget. Tillräckligt med tid för oljetråget att tömmas helt och ersätta oljetråget pluggen.

3 Koppla bort den negativa batterikabeln och ta bort det gamla oljefiltret, bultarna som håller oljefilteradaptern och oljefilteradaptern. Ta bort den strukturella kragen, den laterala böjning stag och växellådan lägre dammskyddet. Lossa skruvarna som håller tråget på plats, ta bort skruvarna med fingrarna så att de inte tappar i avloppet pan, och ta bort oljetråget.

4 Rengör alla gamla packningen, och torka av ytan med lösningsmedel eller motorrengöring. Sätt en liten mängd silikon sealer på pumpen till motordelningslinje.

5 Applicera ett nytt oljetråget packningen och byt oljetråget, moment skruvarna med en momentnyckel till 105 ft. Ib Åter växellådan lägre dammskyddet, lateral böjning stag och strukturell krage. Sätt på oljefilteradaptern och dra åt bultarna till 60 ft. Ib Sätt på ett nytt oljefilter.

6 Palla upp framför fordonet något och dra ut stödfoten. Sänk bilen.

7 Fyll motorn med ca 4 qt. motorolja, och kontrollera nivån med en mätsticka. Tillsätt mer olja vid behov. Plymouth Neon bilar kräver ca 4,5 qt. olja.