Hur du återställer ett Saab SRS fel

April 7

Hur du återställer ett Saab SRS fel


År 1989 var Saab den första biltillverkaren att erbjuda en Supplemental Restraint System, eller SRS som standard i sin 900-modellen. Systemet ingår två krockkuddar, en belägen i ratten för att skydda föraren och en annan i instrument utformad för passageraren i framsätet. Sedan dess har SRS-system blivit de facto norm. Eftersom tekniken var ny, SRS misslyckande lamporna är en vanlig störning för ägare av många Saabs gjort genom hela 1990-talet. Även om många är falsklarm och kan fästas enkelt kan andra vara allvarliga och bör åtgärdas genom endast en mekaniker.

Instruktioner

Koppla batteriet

1 Ställ in handbromsen, ta ur nyckeln ur tändningslåset och öppna motorhuven.

2 Koppla bort den negativa batterikabeln från batteripolen med hjälp av skiftnyckel först, sedan koppla den positiva ledningen. Vanligtvis minuskabeln är svart och den positiva ledningen är röd.

3 Sätt på gummihandskar. Sand batteripolerna och ledningarna tills de visas glänsande och det finns ingen märkbar korrosion vänster.

4 Anslut batterikablarna med hjälp av skiftnyckel. Stäng huven och slå på bilen för att se om SRS ljus har stängts av. Ta bilen för en kort provkörning för att se om det kommer tillbaka på.

Tips

  • Om det faktiskt finns ett fel i SRS ljus, det kan endast vara permanent återställs av oberoende butiker som äger en krockkudde testare när problemet är löst.
  • Majoriteten av SRS lampor är orsak av horn kontaktringarna. Denna ring är placerad bakom ratten. Återförsäljaren felkoden är 2D på en airbag testare. Byte av hornkontaktrullen ska utföras av auktoriserad personal på grund av teknisk natur och möjligheten till utlösning av airbagen. Utplacering av en airbag kan inte bara vara extremt farligt men kan också resultera i bilen som anses uppgick och olämpliga för vägen i vissa stater, om du byter ut krockkudden eller inte.