KTM 65 Suspension Tips

March 30

KTM 65 Suspension Tips


Österrikiska motorcykel tillverkare KTM gör KTM SX 65 som en start cykel för barn. Men KTM starter cykel är inte en low-tech mini-cykel. Den är utrustad med moderna, inverterad framhjulsupphängning och en enda bakre coil-over chock, vilket ger gott om resor. KTM: s $ 4398 MSRP för 2010 års modell indikerar att denna ungdom motorcykel utnyttjar all kvalitet och teknik av dess större KTM syskon.

Inverterad framgaffel

KTM 65s har kvalitets, inverterad Marzocchi gafflar som är just det: de inverteras från den äldre tradition av att ha stolpen rören på toppen, monterad på styrhuvudet med de yttre gafflar monterade på botten. Med stolpen rören på botten, dock utsätter dem för större potential för skada från stenar eller skräp. För att förhindra detta, är det viktigt att hålla aktie stolpen locket på plats. Om den går sönder, byt ut den. Det är mycket billigare än att byta ut stolpen eller ofta ersätter gaffeltätningar på grund av stolp skador.

Single Bakre coil-over

Ofta kallas en "Mono-Shock", som är Yamahas varumärke för enkel chock bakfjädringen, är den enskilt bakre coil-over ett modernt upphängningssystem. Spolen-over chock är också en suspension patron high-tech. Liknande mönster ses i mycket avancerade racingapplikationer. Chocken är lätt och gömd bakom motorn för att minimera risken för skador från skräp.

Hopp och Ojämnheter

KTM främre och bakre fjädring, i samförstånd, ger ett betydande "resa". Det är avståndet hjulen kan komprimeras när absorbera en bula eller landning från ett hopp. Mängden av resor kan ses i den KTM 65 utformning. Precis som sina moderna, större motsvarigheter, de främre och bakre stänkskärmen lämnar gott om utrymme för fjädringsväg, medan mini-cyklar inte är utrustade för högpresterande inte använda denna höga fender design.

Ålder och kunskapsnivåer

Detta är ett barns cykel. Det är en högpresterande barns cykel, men det är barnets cykel, lämplig för barn ungefär 8 till 12 år. Liksom hos vuxna, är det inte tillräckligt för att matcha motorcykeln föraren; barnet måste ha lämplig utbildning, handledning och temperament. Inte alla 8-till-12-åringar har samma utvecklingsnivå eller uppmärksamhet. KTM 65 rymmer en avancerad ryttare eller nybörjare ryttare, om övervakas ordentligt.