Vad är orsakerna till lågt oljetryck i en 245 Massey traktor?

March 11

Den "Massey" eller Massey Ferguson 245 traktor tillverkades från 1976 till 1983. Massey Ferguson erbjöd 245 med antingen en kontinental, fyrcylindrig, 145-kubik-tums gasmotor, eller en 152-kubik-tums, trecylindrig, Perkins diesel. Några av orsakerna till lågt oljetryck är gemensamma för båda motorerna, men de är fundamentalt olika motorer, och var och en hade unika nötningsegenskaper.

Perkins Diesel

Dieselmotorer kan ha en unik låg problem oljetryck på grund av vaxning av bränslet. Dieselbränsle är benägna att vaxning under extremt kalla förhållanden. Bränsle vänder sig till en vax-liknande tillstånd. Det kan tygla bränsleledningar och bränslefilter. Motorn kan misslyckas med att generera ett tillräckligt oljetryck för att starta, som följd.

Oljetryck i förbränningsmotorer

Andra låga förhållanden olje är gemensamma för både den kontinentala gasmotor och Perkins diesel. I själva verket är de gemensamma för fyrtaktsförbränningsmotorer som tillverkats av tillverkaren. För motorn att starta och driva, måste den ha tillräckligt oljetryck. Det finns två huvudsakliga orsaker till lågt oljetryck: begränsade oljeflödet och slitage i större motorkomponenter.

Restricted oljeflöde

Alla fel i en oljepump kan orsaka lågt oljetryck. Pumpen kan helt enkelt misslyckas med slitage. Det skulle kunna få en bit av skräp lämnas in i den. Eller oljepumpen kan vara funktionella, men får begränsas av en igensatt skärm i uppsamlingen fodrar, effektivt skära av oljetillförseln till pumpen. Precis som med den tilltäppta pickup skärmen kan en igensatt oljefilter också begränsa flödet, vilket lågt oljetryck.

motorslitage

Gas- eller dieselmotorer kräver en viss tolerans mellan delar för att generera oljetryck. Om delar är så slitna att de inte längre tätt till fabriksspecifikationer, kan överskottet slitage orsaka lågt oljetryck. Ramlager, stånglager och vevaxel tidskrifter är gemensamma komponenter som frigör oljetrycket när mycket slitna ur bruk.