Toyota Tacoma Övre kontroll Arm Installation

December 26

Den övre styrarmen på en Toyota Tacoma styr främre styrspindeln upp och ner hela fjädringsvägen. Denna arm har gummibussningar på ramen och en kulled ansluter till knoge. Båda dessa komponenter är känsliga för slitage från ålder och överanvändning. För att åtgärda problemet, är det ofta billigare att ersätta hela den övre styrarmen snarare än bara de enskilda komponenterna, och det är lättare också. Detta tar ungefär en timme att göra.

Instruktioner

1 Parkera och lägg i parkeringsbromsen på Toyota Tacoma. Lyft trucken från marken med domkraften och sätta pallbockar under framför lastbilen. Ta bort hjulen genom att använda däck järn.

2 Sätt domkraften under den nedre styrarmen och lyft för att kunna kontakta armen precis under styrspindeln. Dra ut sprinten från den övre styrarmen kulled med vass tång, sedan skruva isär den övre styrarmen från knogen.

3 Separera den övre styrarmen från knogen med kulleden separator. Unbolt överarmen från ramen med en öppen nyckel och 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra armen ut ur ramen genom att använda båda händerna.

4 Sätt ersättnings övre styrarmen i ramen med 3/8-tums Ratchet och uttag och en öppen nyckel. Bolt armen till knogen med 3/8-tums Ratchet och uttag, sedan installera ersättningssprint i kulleden.

5 Kontakten ur den nedre styrarmen och sedan skruva hjulen till navet med däck järn. Ta trucken bort av läktaren med domkraften.

Tips

  • Det rekommenderas att du får en professionell inriktning när du arbetar på främre hjulupphängningen. Även om du kan försöka att anpassa det själv, kommer laserstyrda utrustningen på en professionell butik ger dig en mer exakt inriktning.