Hur Dye mattan i en lastbil

December 20

Hur Dye mattan i en lastbil


Mattan i en lastbil bleknar från exponering för fukt och solljus, men det finns ingen anledning att byta ut mattan om det annars i gott skick. Du kommer att spara en hel del pengar genom färgning mattan. Du kan köpa sprut färgämne, i en burk, från en tapetserare eller Biltema och färga mattan. Korrekt förbereda mattan och besprutning med en jämn och kontinuerlig rörelse är nyckeln till att få bra resultat.

Instruktioner

1 Ta bort skruvarna som håller trim runt dörren, ta bort trim och ställ den åt sidan.

2 Vakuum mattan omsorgsfullt med butiken vac.

3 Ånga rengöra mattan, vänta på att torka ordentligt, sedan vakuum igen. Det är mycket viktigt att mattan vara ren före applicering sprut färgämne.

4 Placera tidningen över framkanten av lastbilen sätet och fästa den med blå målartejp. Detta kommer att skydda din plats från sprutdimma. Täcka färgen bredvid kanten av mattan med papper och blå tejp.

5 Skaka spray färgämnet kan, och hålla den så att sprutmunstycket är ca 8 inches bort från ytan av mattan. Spraya färgen på mattan med hjälp av en jämn och kontinuerlig rörelse. Håll burken i 45 graders vinkel medan sprutning.

6 Ta tidningen och tejpa innan färg torkar.

7 Låt färgen torka helt och satte trim runt dörrkarmen på plats igen. Sätt skruvarna i hålen och dra dem med skruvmejseln.

Tips

  • Spray färg normalt täcker väl första gången men om du märker några ljusa fläckar efter färgen har torkat, byt tidningen och tejp, och spraya en annan päls på mattan.