Hur söker jag historia en bil från VIN-nummer?

November 9

Hur söker jag historia en bil från VIN-nummer?


En bil-historia rapport har mycket att erbjuda en köpare. Du kan granska titel problem, olyckor och skador historia, vägmätare frågor, misslyckades utsläpp (i förekommande fall), antal ägare och vad bilen har använts för (hyra, personlig eller företag). Resultat från en historia rapport kan fungera som ett förhandlingsverktyg, eller kanske be dig att hyra en mekaniker för att fastställa omfattningen av tidigare skador. Bil historia rapporter är inte gratis, men resultaten kan spara pengar på lång sikt. Vet var att hitta ditt VIN och där man kan gå för att få din rapport.

Instruktioner

1 Leta upp Vehicle Identification Number (VIN) för fordonshistorik du vill granska. VIN ligger på titeln eller på ett försäkringskort, men du bör kontrollera riktigheten genom att fysiskt kontrollera bilens VIN.

2 Titta genom vindrutan på förarsidan från utsidan av bilen genom toppen av instrumentpanelen för att visa VIN plattan. Om du inte kan hitta den där (vissa kan vara något utom synhåll), kontrollera förardörren sylt eller i bagageutrymmet bredvid reservhjulet. Skriv VIN-nummer ner använda för din historia sökning.

3 Gå till ett fordon historia rapport webbplats - CARFAX och Autocheck i stor utsträckning används av konsumenter och handlare. Kolla priser innan du fortsätter. Man kan erbjuda billigare priser för enskilda rapporter eller en reducerad prissättning för flera rapporter. Mata in VIN-nummer i fältet och klicka på knappen nedan för att söka eller köra rapporten.

4 Välj rapporten (eller paket) som du vill och mata in din betalningsinformation. Fortsätt att kontrollera och granska rapporten som du kan skriva ut eller läsa från webbsidan.

5 Granska huvudsidan för att omedelbart bestämma den totala rapporten, såsom varningar, olyckor eller antal ägare. Läs igenom sidorna som att hitta information om rapporterade underhåll, större reparationer (om fasta på ett återförsäljaravtal) och datum olyckor. Du kan granska information olyckan och undersöka vidare om du behöver - den del olyckan erbjuder ett polisrapportnummer, datum och liten förklaring av skadan.

6 Ställa några frågor om bilen om det behövs. Be säljaren att förklara eventuella objekt på rapporten som är anledning till oro, såsom stöld, vägmätare rollbacks eller en nyligen missade testet utsläpp.

Tips

  • Om du vill ha en CARFAX rapport om ett fordon från en återförsäljare, fråga om dealern kan ge en. Många erbjuder rapport gratis.