Hur att polera på Paint

February 15

Hur att polera på Paint


Ultraviolett strålning och surheten av regnvatten har en skadlig effekt på lacken, angriper bindande medel som håller färgen tillsammans. Detta gör att dess slät, reflekterande yta för att bli grov och urkärnade, förstör briljans och glans lacken. Detta är en särskild fråga om baslack inte skyddas av regelbunden vaxning eller ett lager klarlack färg. Medan djupare skador måste behandlas genom slipning tillbaka färgen, förlust av glans kräver endast lacken ska putsas med polermedel för att återställa den nya bilen glöd.

Instruktioner

1 Se till att ytan är ren innan du börjar. Fäst putsdynan till maskinen och tillämpa en tesked storlek mängd polermedel på dynan och en annan för att det område du kommer att polera. Spraya plattan med vatten.

2 Tryck på kudden mot klick polska du har ansökt till ytan och sprida polska över ett område 18 till 24 inches kvadrat. Håll maskinen med en hand på toppen och en på handtaget för större kontroll. Applicera ett lätt tryck mot kanten av polerskivan snarare än att trycka på den platt.

3 Upprätthålla kontakt mellan poler och ytan och starta maskinen, ställa in hastighet till mellan 3 1/2 och 4. Arbeta över området i en figur-åtta mönster. När polering föreningen börjar torka, stoppa och torka över området med en trasa för att inspektera resultatet.

4 Fortsätt polering tills området återställs till din belåtenhet. Om maskinen inte ta bort oxidation effekter, växla upp till 4 1/2 hastighet. Upprepa denna process över hela området som du vill återställa.

5 Inspektera hela området för avsnitt du har missat. Rengör lacken och torka med en mjuk trasa. Vaxa lacken för att förhindra framtida skador.

Tips

  • Arbetet i direkt solljus.
  • En orbital polermaskin är mycket säkrare att använda än en cirkulär polermaskin som det svänger i stället för att rotera, vilket gör det mindre troligt att du kommer att bränna eller på annat sätt skada lacken. De är dock inte lika kraftfullt som cirkulära buffert maskiner och är inte kapabla att avlägsna riktigt djup skada. Flytta upp för att använda en cirkulär maskin endast när du föll helt säker på din förmåga.
  • Använd skyddsglasögon och handskar under hela förfarandet.