Hur man installerar en Folding Taklucka

May 24

Nästan alla drömmer om att köra ner natursköna vägar med vinden i håret när de kryssar tillsammans i sina konvertibler. Naturligtvis är denna dröm inte alltid uppnås eller mycket praktiskt, men det finns alltid möjlighet att installera en hopfällbar taklucka för det näst bästa till en riktig cabriolet. Det bästa en hopfällbar taklucka är att det är mycket lättare att installera än en sufflett och det kan även installeras på fyra-dörrars familjebil om du är så benägna. Om du är engagerad i tanken och kan följa instruktionerna mycket noga, hittar du dig själv att leva ut dina drömmar med din nya fällbara taklucka, även om du kör en sedan med två bilsäten i ryggen.

Instruktioner

1 Mät taket på bilen för att hitta den exakta storleken fällbara taklucka du behöver. Med en hopfällbar taklucka kan du installera en taklucka med endast en 2-tums clearance på båda sidor.

2 Köp en kvalitet hopfällbar taklucka. Precis som med en sufflett, är en hopfällbar taklucka tillverkad av ett slitstarkt material, men kommer också att stå upp för väder och sol, så se till att hitta en återförsäljare som kommer att stå bakom sin produkt.

3 Kontrollera monteringssats för att se till att alla delar finns. Det bör finnas en uttömmande delar listan med bruksanvisningen.

4 Noggrant mäta och markera området för takluckan med en fett penna eller märkpenna över maskeringstejp.

5 Tejpa fast mallen på toppen av taket med hjälp av de uppmätta märken som guide. Använd en laser eller krita linje för att se till att din mall är rak, och jämna ut eventuella rynkor eller veck i papperet.

6 Klipp ut mallområdet som så småningom kommer att vara öppningen i takluckan.

7 Outline öppningen med ett fett penna, vilket lämnar ramen av mallen på plats.

8 Borra i den främre ramen bitar vid indikationstecken. Dessa kommer att vara pilothålen för vindavvisare. Se till att du bara borra genom plåttaket och inte via täckpapp eller headliner material.

9 Göra ett pilothål precis innanför den spårade kontur för öppningen genom att borra rakt ned in i metallen.

10 Använd en sticksåg, tigersåg, die grinder eller nibbler att avlägsna metallen från taket på vården. Om du inte har något av dessa verktyg hemma redan, kommer de flesta järnaffärer har dem tillgängliga för uthyrning.

11 Skala metall skiva bort från taket, med noggrann uppmärksamhet på taket revbenen som går över toppen av bilen.

12 Skär taket revbenen längs utskuren linje med en formkvarn eller tigersåg. En sticksåg är mindre benägna att göra ett bra jobb.

13 Koppla bort takbelysning och ta bort den från insidan av taket.

14 Skär headliner styrelse med en vass mattkniv med hjälp metallram taket snittet för att guida dig.

15 Noggrant linje headliner styrelse med 3/4-tums maskeringstejp längs den skurna kanten. Du bör göra detta från insidan, eftersom du inte kommer att kunna nå denna yta mycket väl från toppen av bilen.

16 Skär längs den yttre kanten av maskeringstejp, breddning öppningen i headliner ombord för att vara något större än hålet i taket.

17 Trimma taket revbenen ner 3/4 inches ytterligare än taköppningen.

18 Slipa eller fil cut takkanter för att avlägsna eventuella vassa kanter. Detta är mycket viktigt, eftersom det fällbara taket är tyg och kan lätt fastna eller riva på några vassa kanter.

19 Fastställa aluminiumbuffertzoner runt kanten av den skurna öppningen, var noga med att rada kanterna upp.

20 Installera vindavvisaren med hjälp av tätningsbrickor och muttrar som ska tillhandahållas i kit. Tillåt deflektorn att förbli löst fästa.

21 Släpp fällbara takluckan i utskuren noggrant. Gå hela vägen runt bilen, inspekterar lämplig att se till att gummitätningar ordentligt på ramen.

22 Tråd motorn ner genom "A" pelare, eller axeln på vardera sidan av vindrutan, om du installerar en motoriserad hopfällbar taklucka.

23 Sätt den bakre klämramen och skruva ner den.

24 Fäst sidostyckena bitar och skruva fast hela vägen runt båda sidor.

25 Montera stödbalkar. Var noga med att dra åt alla skruvar till samma täthet runt öppningen.

26 Snäpp trim omslag för sidan och bakre ramar på plats.

27 Linje ramen med nypa trim som börjar vid mitten av den bakre delen av ramen.

Tips

  • Var noga med att inte trycka hårt på takluckan som du placerar ramen i utskärningen. Utan stödjande struktur, är det mycket lätt att buckla metallen i det som återstår av taket.