Hur man justerar strålkastarna i en Jeep Grand Cherokee

January 15

Mötande förare typiskt bara blinka sina lampor på dig om dina strålkastare verkar vara på hög eller för att varna dig om en fara som en polis eller en hjort på vägen längre fram. Om du inte tycks kunna komma över de faror, betyder det förmodligen du behöver justera strålkastarna på din Jeep Grand Cherokee.

Instruktioner

1 Var uppmärksam på din normala körförhållanden inklusive mängden lastvikt, trycket i däcken och nivån på bränsletanken. Du vill använda samma villkor för din Jeep Grand Cherokee när du justerar strålkastarna.

2 Parkera din SUV 10 till 15 fot bakom en parkerad bil. Om du vill kan du också använda en vägg eller skärm och mätningar från strålkastarna för att avgöra var banan ska slå på en korrekt justerad SUV.

3 Låt suspensionen sedimentera. Du kan försiktigt vagga SUV några gånger genom att trycka ner på stötfångaren.

4 Ta bort fästskruvarna för blinkers montering och försiktigt bort blinkers montering och infattningen för att exponera justerskruvarna. Jeep sätter justerskruvarna i mitten av monteringsskruvarna för strålkastare, så se till att du inte av misstag lossa strålkastare församling.

5 Vänd dina strålkastare på. Du kanske vill använda nödbromsen för att förhindra olyckor.

6 Justera horisontella eller vertikala skruvar för varje strålkastare. Håll ett öga på det objekt som du valt att använda som referens. Om du använder en parkerad bil, vill du strålkastarna att träffa stötfångaren. Du måste använda en stjärnskruvmejsel, Torx verktygshuvudet eller insexnyckel för att flytta justeringsskruvarna.

7 Låt en 2-tums varians från mitten av märket till mitten av banan banan. Du kanske bara att kunna få antingen höga balkar eller halvljus att träffa centrum. Välj det du använder oftast.

Tips

  • Justeringsskruvarna bara ändra banan för strålkastare, de fokuserar inte ljuset.
  • Export modeller använder en automatisk nivåreglering med en mätare. För att justera, ställa mätaren till "0"