Hur man installerar en vindruta i en Ford F150

April 7

Ford F150 är den mest populära lastbil som säljs av Ford. Det anses vara en tung lastbil, avsedd för dragande och bogsering. På grund av detta bör det vara någon överraskning att med tiden kommer det ackumuleras sin beskärda del av stötar och bucklor. Stenskott i vindrutor är vanliga bland fordon som används för dragande, bogsering och andra tunga applikationer. Men när en stenskott förvandlas till en spricka, kan det vara dags att byta ut hela vindrutan innan det sprider sig, splittras och gör en enda röra hela insidan av lastbilen. När vindrutan har tagits bort, måste du veta hur man installerar en vindruta i en Ford F150 ordentligt så att den tätar.

Instruktioner

1 Städa upp eventuell kvarvarande uretan efter avlägsnande av gamla vindrutan med ett rakblad. Skär den gamla uretan ner till ca 3 mm.

2 Rengöra pinchweld område på F150 där den nya vindrutan kommer att installeras. borsta försiktigt med en rengöringsborste. Använd vatten och rena trasor för att torka området.

3 Coat frittan band med uretanprimer. Frittan bandet är den svarta strip-kant löper runt omkretsen. Bandet måste aktiveras för att öppna porerna, så att uretanen kan ansluta sig till glaset.

4 Kör en sträng av uretan i pinchweld område på Ford F150 där vindrutan kommer att placeras med hjälp av en elektrisk täta pistol.

5 Rikta toppen, botten och sidor av vindrutan och tryck på vindrutan på plats.

Tips

  • Använd alltid skyddshandskar när du installerar en vindruta. Rör inte frittan bandet vid installation av vindrutan med händerna eftersom detta kommer att försämra förmågan hos glaset för att ansluta sig till uretan.