Hur man ansluter VGA till komposit

January 29

Video graphics array eller "VGA" introducerades av IBM 1987 som en standard för datorskärmar. Den har en upplösning på 640 x 480 bildpunkter, vilket är ca 15 procent kapacitet HDTV på 1920 x 1080 bildpunkter. VGA producerar en analog signal. Enheter som en dator eller spelkonsol konvertera en digital signal till analog, ytterligare hämmar upplösning. För att få en högre upplösning du behöver skicka signalen via en digital / analog-omvandlare (DAC).

Komposit video är en enda plugg (RCA eller BNC) anslutning som har använts i årtionden. Den kan anpassas för användning med en VGA-ingång eller utgång. Varken VGA eller komposit bär en ljudsignal.

Instruktioner

1 Identifiera utgången på enheten. Utgången kommer att generera videosignalen som du vill se på visningsanordningen, vanligtvis en monitor eller TV.

VGA-utgång är en 15-pin trapets kontakten med en blå plastinlägg. Utenheten bör ha en kvinnlig plugg, så du behöver en kabel eller adapter med en manlig VGA plugg.

Om utgången är kompositvideo, kommer det att bli en gul enda jack, RCA eller BNC-kontakt. Du behöver en kabel eller adapter med en manlig komposit plugg som passar.

2 Identifiera ingången. Om det är VGA, behöver du en manlig VGA kontakten och adaptern. Om det är sammansatt, behöver du en manlig komposit plugg.

3 Köp kabeln med lämplig ingång och utgång. Du kan använda ett befintligt kompositkabel med en VGA-adapter i ena änden, eller en befintlig VGA-kabel med en sammansatt adapter i ena änden. Eller så kan du köpa en kabel som har två rätt pluggar.

4 Anslut lämpliga pluggar in i in- och utenheter. Om de inte passar lätt, kontrollera att du har rätt kontakter.

5 Slå på enheterna. Videosignalen kommer inte att visas om du ställer in rätt ingång på visningsanordningen. Ställ in visningsanordningen att "se" den kontakt som du använder.

6 Fäst ljud. Detta kommer att bli en enda domkraft som bär en mono- eller stereosignal, eller dubbla domkrafter för vänster och höger högtalare. Matcha kabel ingång och utgång till de två enheterna och ansluta.

Tips

  • Om du har en hög upplösning visningsanordning, se om du har en DVI eller HDMI-utgång på videoenheten. Dessa signaler behöver inte konverteras och kommer att gå igenom i en högre upplösning. Du kan behöva justera upplösningen och frekvensen på visningsanordningen för att kunna se videoutgång. Se tillverkarens instruktioner om hur man ändrar frekvensen och upplösning för att matcha videoutsignalen.