Hur man ansluta en iPod till en dator Anslutning

August 26

Hur man ansluta en iPod till en dator Anslutning


IPod är en av världens mest populära MP3-spelare på grund av dess användarvänlighet. Du kan helt enkelt dra och släppa video- och ljudfiler från datorn till enheten för att utöka din on-the-go insamling av media. Processen för att inrätta denna anslutning till datorn är enkel, och iPod tillverkare, Apple, bara kräver att du ladda ner dess fria medier management program, iTunes, att börja lägga till ljud och video till din iPod.

Instruktioner

1 Identifiera maskinvaran. Om du använder en dator med en USB 2.0-port, så har du det extremt lätt, eftersom allt du behöver göra är att koppla in din hårdvara. Om du använder en äldre dator (vanligtvis med ett OS innan Windows 2000), då du kanske inte har en USB 2.0-port, i vilket fall du behöver för att överväga att använda en FireWire eller USB 1.1. Om du inte har FireWire eller USB 1.1, då behöver du ett kort eller en adapter.

2 Identifiera din iPod. Femte generationens eller senare standard iPods kan anslutas med valfria FireWire adapterkablar, men annars kräver USB 2.0-portar. Du kan också ansluta vanliga iPod med USB 1.1-portar, men detta kräver också en adapter. Nano och Shuffle modeller kan bara ansluta med USB-portar.

3 Anslut iPod-kabeln du använder i din iPod. Den stora änden av kabeln bör passa väl in i botten av din iPod, oavsett om det är en FireWire-kabel eller standard Dock till USB 2.0-port.

4 Anslut den andra änden av kabeln till anvisad plats. För USB-användare, kommer detta att vara en USB-port på datorn. Om du använder FireWire, anslut den till antingen sex stift eller fyra-stifts FireWire-port.

5 Ladda ner och installera iTunes om du inte redan har programmet. Det är ett gratis program som kommer att hantera din iPod. Om du redan hade det installerat innan anslutningen upprättas, kommer det att öppna och överföra ljud och / eller visuella filer på egen hand. När du har slutfört överföring av filer, kan du lämna din iPod för att ladda eller mata ut den.

Tips

  • Använd Apples officiella hemsidan för att hjälpa dig att identifiera vilken typ av iPod du har innan du köper en adapter.
  • Din iPod tar inte ut genom att vara ansluten till en fyra-stifts FireWire-port, så se till att du ordentligt identifiera datorns anslutningar och köpa en adapter för vägguttaget om det behövs.