Vilka är de delar av en videokamera?

May 8

Vilka är de delar av en videokamera?


Videokameror kan variera från webbkameror för datorer till små handhållna videokameror till stora kameror som används i film och tv, men de alla delar ett antal viktiga delar. Var och en av dessa delar behövs för kameran för att fungera korrekt, precis som den mänskliga kroppen, en bil eller något annat komplex maskin.

Lins

Linsen på en videokamera fungerar som samma funktion som en stillbildskamera lins. Den drar in ljus och fångar bilden, vid vilken kamerapunkter. Denna teleskop bit kan ha flera linser i det. Ett antal rattar på röret kommer att förskjuta lins positioner genom att vrida dem, och detta styr hur linserna fokusera ljuset de mottar för att förtydliga bilden.

Sökare

Sökaren är direkt ansluten till objektivet och är tänkt att ge tillgång till en bild för användaren. Detta kan vara en enkel ögonstora fönster, eller det kan vara en liten pixel skärm som fälls in i kameran när den inte används; många modeller har båda versionerna. Sökare dubbelt också som en videoskärmar för att spela upp det inspelade bilden.

Mikrofon

Linsen plockar upp bara visuella bilder för kameran, vilket innebär detta enbart skulle skapa en tyst bild. Videokameror, därför inkluderar mikrofoner som spelar in ljud i området. Mikrofonen är vanligtvis monterad bredvid linsen och pekar i samma riktning så att ljud och video är nära synkroniserade.

Recorder

Inspelaren bearbetar bilderna som tas emot av linsen och ljudet från mikrofonen och registrerar dem i minnet. På äldre analoga kameror, skulle detta spela in bilden på ett magnetband i en kassett. Vissa kameror skulle ta hela video-band, men andra kräver miniatyr versioner av dessa kassetter eller andra format som Hi8. Digitala kameror eliminerar behovet av kassetter. Kameran registrerar istället bilden som en dator videofil. I de flesta fall är den här filen i JPEG-format.

kontroller

Kamerans huvudsakliga kontroller är strömbrytaren och inspelningsknappen. Det kommer också att innehålla uppspelningsknappar såsom Play, Stop, spola framåt och paus. Kontrollerna omfattar även utgångsportar för att ansluta kameran för uppspelning. Alla kameror bör innehålla grundläggande röd / vit / gul RCA-kablar för att ansluta till någon uppspelning maskin, men de kan också innehålla USB- eller FireWire kontroller för anslutning till en dator.

Batteri

Batteriet är avgörande för kamera användning. Varje kamera är utrustad med ett uppladdningsbart batteri. De flesta batterier är litium-jon baserad, och varje görs och utformad för att fungera specifikt med sin kamera modellen. En full laddning kan vanligtvis ta 12 timmar, vilket är en laddning under natten räcker.