Riktlinjer däckReparations

July 23

Korrekt reparera ett däck är en viktig del av fordonssäkerhet. Huruvida ett däck kan repareras kommer att bero på storleken på en punktering och dess plats. I de flesta fall små punkteringar, såsom de som gjorts av en spik, kan repareras. Också uppmärksamma däckslitage indikatorer samtidigt som reparationen.

punktering Reparationer

En punkterade däcket är en olägenhet som initialt "repareras" genom att ersätta det punkterade däcket med din reservdäck. Dock måste det punkterade däcket repareras så snart som möjligt. Däck reparationer är enkla, i teorin. Men i praktiken, de är svåra. Det första du behöver göra är att hitta punktering. Ofta kan du se objektet som punkterade däcket. Om du kan, markera området vid föremålet faller ut. Om du inte kan hitta objektet som orsakade punkteringen, fylla däcket med luft och flyter den i en balja med vatten. Du hittar punkteringen genom att leta efter bubblor i vattnet. Noggrant markera punktering.

Ta sedan bort däcket från fälgen. Du kan göra detta med en mängd av flytt däck verktyg. När däcket är avstängd fälgen, sätta en gummiplugg i punktering antingen med hjälp av en tunn skruvmejsel eller ett verktyg för stickproppsinföring. Pluggen är insatt genom att trycka den genom punktionen från slitbanan sidan av däcket. Pluggen bör följa den väg av objektet som punkterade däcket.

När kontakten är på plats, lappa däckets innerfodret med en svampformad däck patch kit. Säkerställa ett gott fäste mellan lappen och däcket. Med dessa två fläckar på plats, bör däcket vara redo att återmonteras på fälgen och uppblåst.

Punkteringar som inte bör repareras

Sidoväggarna punkteringar, även små sådana, kan påverka hur däcket böjs. Denna förändring i böjning kan påverka den strukturella integriteten hos däcket och ökningen värme, vilket leder till däck misslyckande. Reparation av sidoväggarna punkteringar rekommenderas inte. Reparation av stora slitbanepunkteringar rekommenderas också inte för att den strukturella integriteten av däcket skulle kunna äventyras.

Effekter på Hastighet

Eftersom olika punkteringar har olika effekter på däck, de flesta däcktillverkare anser att hastighets av högpresterande däck som skall sänkas avsevärt genom en punktering. Det finns inget sätt att veta hur punktering påverkar bälten och komponenter i däcket och hur reparationen kan påverka böjning och värmeproduktion i ett högprestandadäck. Om du reparerar, eller har reparerats, en högprestandadäck, är det bäst att begränsa hastigheten på det reparerade däcket.

Kontroll av däckslitage

De flesta däck har slitagevarnare inbyggda i slitbanemönstret. Däckslitage indikatorer åsar av gummi i spåren av en däckslitbana. Ett däck bör bytas ut när slitbanan slits ner till nivån av åsarna i spåren.