Hur man använder en 12 volts DVD på en 240 volt

July 10

Hur man använder en 12 volts DVD på en 240 volt


Moderna bilar innehåller ofta bärbara DVD-spelare och ljudsystem. En bärbar fordons DVD-spelare använder en 12V DC utlopp som kraftkälla. Om du vill använda en bil DVD-spelare i ett hem, skulle DVD-spelaren behöver en 12V strömkälla. En vägguttaget, när den används tillsammans med en DC-adapter, kan leverera elkraft för DVD-spelaren.

Instruktioner

1 Hur man använder en 12 volts DVD på en 240 volt

Adapter tips är tydligt markerade om vilken tråd är positiv.

Klipp adaptern spets, och band halv tum av isoleringen från trådändarna. Dra isär adapterkabeländarna tills det finns en 6-tums separation mellan trådändarna.

2 Slip ett av krokodilklämmor över den positiva adapter tråd, och löd klippet till tråden. Sätt tillbaka de resterande klämman över den negativa adapter tråd, och löd klippet till tråden.

3 Fäst den positiva krokodilklämman till "Power" tråd på DVD-spelaren. Fäst den negativa krokodilklämman till "Ground" tråd på DVD-spelaren. Anslut adaptern till ett vägguttag. Slå på DVD-spelaren.

Tips

  • Strömkabeln på fordons enheter vanligtvis märkt tydligt. Det är ofta antingen rött eller vitt, medan jordledningen är vanligtvis antingen grönt eller svart ( "motsatsen" färg på strömkabeln).