Kan du köra Android utan dataplan?

October 10

Kan du köra Android utan dataplan?


Operativsystemet Android är en öppen källkod plattform för att använda smartphone applikationer på Android-kompatibla telefoner. Telefonen i sig är som en liten, förenklad dator som kan skicka och ta emot röstsamtal och textmeddelanden. Om du köper en Android-telefon från din mobiloperatör, kan du behöva för att prenumerera på en dataanslutning. Om du köper en telefon från en tredje part återförsäljare eller återförsäljare, kommer det att fungera normalt utan en dataanslutning, och kommer att ansluta till Internet gratis via Wi-Fi.

Trådlöst internet

Bortsett från kameran och några spel och enkla tillämpningar, funktioner en Android-telefon kräver Internet. I menyn "Inställningar", kan du konfigurera anslutnings och nätverksinställningar Wi-Fi. Om du inte har en dataanslutning för telefonen, kommer du inte av misstag ansluta till ett 3G-nät. Android kommer att meddela dig att 3G är tillgänglig på telefonen, och frågar om du vill uppgradera din plan. Tryck på "Wi-Fi-inställningar" för att visa en lista över tillgängliga Wi-Fi-nätverk i stället.

Anslutningshastighet

Cellulära leverantörer sänds 3G Internet via en radiospektrum, styra datahastigheterna för varje användare i nätverket för att förhindra överbelastning. Wi-Fi kommer från lokala nätverk som härrör från trådlösa routrar, vilket teoretiskt ger mycket högre anslutningshastigheter än 3G. Avsaknaden av reglering av Wi-Fi-nätverk, dock orsakar nätverks drop-outs och misslyckade anslutningar trångt nätverk. 3G ger långsammare anslutningshastigheter, men nästan universell tillgänglighet och större stabilitet än Wi-Fi.

begränsad data

De flesta cellulära leverantörer erbjuder begränsade data planer på lägre priser än obegränsad planer. AT & T, till exempel, inte erbjuder en obegränsad plan alls, utan de erbjuder flera val av begränsade data. Enligt teknik hemsida shellypalmer.com, 98 procent av smartphone-användare använder mindre än 2 GB data per månad, så obegränsad planer är nästan aldrig effektivt för 3G Internet. Tunga dataanvändare, såsom smartphone-användare tjudra trådlöst internet på sina datorer, måste betala extra för att överskrida den månatliga gränsen för en dataanslutning.

Röst och text

Android-telefoner fungerar som enkla mobiltelefoner, och kräver inte 3G Internet för att skicka och ta emot texter och röstsamtal. Du kanske bara vill att telefonen ska fungera som en grundläggande mobiltelefon med några extra funktioner, såsom medieuppspelning, videoinspelning och fotografering. De stora, ljusa LCD-skärmar och högkvalitativa fram- och bakåtvända kameror på Android-telefoner ger dem en hel del funktionalitet, utan en trådlös anslutning, men att delta i ett nätverk förbättrar din medieupplevelse med live streaming till och från telefonen.