Hur man tjuder din BlackBerry mobiltelefon och använda den för att ansluta din bärbara dator till Internet

March 8

Hur man tjuder din BlackBerry mobiltelefon och använda den för att ansluta din bärbara dator till Internet


BlackBerry kan fungera som ett modem till din bärbara dator. Processen är enkel, och man kan tjudra de två enheterna för att få tillgång till Internet nästan var som helst. Om din bärbara dator interna nätverkskort är på Fritz, koppla upp din BlackBerry för att fungera som ett modem.

Instruktioner

1 Gå till BlackBerry "Support" sida på BlackBerry.com. Klicka på "Downloads". Klicka på "Hämta BlackBerry Desktop Software" för att ladda ner den senaste versionen av programmet på din bärbara dator. I september 2011 är den senaste versionen 6.1.

2 Anslut din BlackBerry till datorn med hjälp av telefonens USB-kabel. Öppna BlackBerry Desktop Software och klicka på "Verktyg". Välj "mobilt Internet" och klicka på din mobiloperatör profil. De flesta av fälten kommer redan fyllas i profilen för dig. Kontakta din mobiloperatör och tala med en IT-representant. Har IT-representant ge dig all information som inte fylls i som standard i din mobila Internetinställningar profil. Slutföra profil och klicka på "OK".

3 Lämna din BlackBerry är ansluten till din bärbara dator. Från din BlackBerry Desktop Software, klicka på menyn "Verktyg" och välj "Starta mobilt Internet." Klicka på "Anslut" för att använda din BlackBerry som din bärbara modem.

Tips

  • Om din mobiloperatör inte finns som standard i din mobil Internetinställningar, skapa en ny profil och be IT representant för alla de uppgifter som begärs i den nya profilens fält.
  • Se till att du vet hur många GB du har i din plan och hålla koll på hur mycket du använder så att du inte behöver betala för överskott.