Skillnaden mellan däck Kablar och snökedjor

September 30

Skillnaden mellan däck Kablar och snökedjor


Att köra ett fordon i snön och isen utan vinterdäck eller fyrhjulsdrift kan skapa en farlig situation. Snökedjor eller snö kablar kan användas för att göra körningen säkrare under dessa förhållanden.

snökedjor

Snökedjor är tillverkade av stål länkar och används på fordon när det finns snö och isförhållanden på vägen. Kedjor finns i olika mönster som twist länk, diamantmönster, v-bar och lera servicekedjor.

däck Kablar

Däck kablar är metallkablar som har en hylsa av stål som täcker kablarna. Däck kablar kan vara lättare att installera än kedjor på grund av spaklåset kläm används för att säkra kablarna till däcket. Däck kablar kan inte användas på fordon som har vinterdäck. Däck kablar ger en jämnare gång, är billigare än kedjor och lättare än kedjorna också.

varningar

Vid körning med kablar och kedjor, bör hastigheten inte överstiga 30 km / h. Dessutom kan skador på kablar eller kedjor uppstå om körs på vägar med ingen snö eller is.

andra användningsområden

Slirskydd och kablar kan också användas för att få dragkraft i lera eller sand.

Dricks

Det är bäst att träna installera slirskydd och kablar däck att säkerställa en god passform och för att undvika att sätta dem på för första gången i kallt, fuktigt väder.