Hur Storlek Bilelement

November 16

Hur Storlek Bilelement


Automotive radiatorer kyla varma vätskor från en motor genom sina spolar sedan cirkulera den kylda vätskan tillbaka till motorn för att kyla den. Radiatorer är gjorda av metall med ett yttre skal vid toppen och botten och en kärna med fenor i mitten. De vanligaste orsakerna till att behöva en ny kylare är rost och hål. Om du behöver byta en radiator, bör du veta hur de är dimensionerade och skrev.

Instruktioner

Storlek

1 Mäta den totala bredden av den gamla radiatorn från toppen av kylaren. Bredden är tjockleken av radiatorn från framsidan till baksidan på en övre hörnet.

2 Mäta den totala höjden av den gamla radiatorn från botten till toppen på ett hörn.

3 Mät kärnan storlek i bredd och höjd. Kärnan är den mellersta delen av radiatorn, exklusive den fasta metallen på toppen och botten. Kärnan är mindre i höjd och bredd än den totala höjden och bredden.

Typ

4 Observera radiator med huven öppen för inloppsröret position. Inloppsröret är det lilla röret på toppen av kylaren. Om inloppsröret är nära kylarlocket, är det en toppflödes radiator. En vänster inlopp är på vänster sida av radiatorn när man sitter i förarsätet. En rätt inlopp är på den högra sidan av radiatorn samtidigt som sitter i bilen.

5 Observera på kylarens utloppsröret på ett av de nedre hörnen. Om radiatorutloppsröret är på den motsatta sidan av inloppsröret, är radiatorn en tvärflödes stil. Höger inloppstvärströms radiatorer har inloppsröret till höger. Vänster inloppstvärströms radiatorer har inloppsröret till vänster.

6 Beställ eller köpa en ny kylare av den totala storleken, kärna storlek, typ och konfiguration.