Hur man installerar en radio i en 1995 Dodge Intrepid

August 17

Hur man installerar en radio i en 1995 Dodge Intrepid


1995 Dodge Intrepid kom från fabriken med antingen en bandspelare eller AM / FM-stereo. Sedan dess har CD-skivor, MP3, satellitradio och även navigation har alla kommit i förgrunden, vilket gör den ursprungliga stereo lite föråldrad. Lyckligtvis, som ersätter fabriken stereo är inte särskilt svårt att göra, och under 30 minuter gammal stereo kan papperskorgen till förmån för dagens teknik.

Instruktioner

1 Dra bort plastramen som omger radion. Om du inte kan få det gratis genom att använda händerna, placera en liten skruvmejsel mellan ramen och instrumentbrädan och försiktigt bända tillbaka för att frigöra klämmorna.

2 Unbolt stereo från instrumentbrädan med hjälp av 1/4-tums Ratchet och uttag. Skjut stereo ur instrumentbrädan och dra ut antennen och ledningsnätet med händerna.

3 Skjut metallbur som medföljer ersättnings stereo i fordonsspecifika streck kit och använda skruvmejsel för att pressa flikarna metall på insidan av buren för att låsa den mot instrumentsatsen. Sedan skruva instrumentsatsen på instrumentbrädan med hjälp av 1/4-tums Ratchet och uttag.

4 Strip 1/4 tum av avskärmning från slutet av varje tråd på ersättningsstereons ledningsnätet med hjälp av Avisoleringstänger. Då press en blå butt kontakt på varje tråd med hjälp av tråd crimpers.

5 Matcha varje färgkodade tråd om att ersätta stereo kabelstam med motsvarande färg på fordonsspecifika kabelnätet, skala 1/4 tum avskärmning av varje ände med hjälp av Avisoleringstänger, sedan crimp ihop dem med hjälp av tråd crimpers.

6 Anslut den kombinerade sele i ledningsnätet från instrumentpanelen i ena änden, och anslut sedan den andra ersättnings stereo. Anslut antennledningen i såväl, tryck sedan stereo i instrumentbrädan tills den klickar fast på plats.

7 Skjut radioramen tillbaka på instrumentbrädan tills den klickar på plats.