Hur vill kolla mikrokod på en 2000 Toyota Corolla

October 31

Hur vill kolla mikrokod på en 2000 Toyota Corolla


Alla bilar och lastbilar som säljs i USA sedan 1980-talet har en omborddiagnos (OBD) dator. Denna enhet övervakar en matris av sensorer i hela motorn, många inom utsläppskontroll och elektroniska insprutningssystem. Om en sensoravläsning faller utanför dess normala intervallet, OBD tänds varningslampan på instrumentpanelen de flesta kallar check-motorn ljus. På en 2000 Toyota Corolla eller något annat fordon byggda efter 1995, felsökning av orsaken till en varning check-motorn är en fråga om att läsa den diagnostiska koden OBD-II lagras i datorn

Instruktioner

1 Läs OBD (omborddiagnos) felkoder från den diagnostiska datorn. Kodläsare är billiga och lättillgängliga. Många auto-delar butiker kommer att läsa en kunds kod gratis, i hopp om att sedan sälja den nödvändiga reservdelar.

2 Hur vill kolla mikrokod på en 2000 Toyota Corolla

Kod korsreferenstabeller en hittas i böcker eller på Internet

Korsreferens koden med ett diagram över OBD-II felkoder för att avgöra vilken sensoravläsning är utom räckhåll. OBD-II-koder är standardiserade i alla fordon. En kod är ett fyrsiffrigt nummer som föregås av en bokstav, till exempel P0420, vilket tyder på en funktionsstörning katalysator.

3 Forskning orsakar av koder på internet eller på biblioteket. Det finns många online-referenser som kommer att förklara felkoder, eller så kan du ange modell och kod i en sökmotor, till exempel "P0171 Toyota Corolla." Koder som börjar med bokstaven P är relaterade till drivlinan, som med en B indikerar problem i bilen, och en C-kod hänvisar till chassit.

Tips

  • Innan du köper din egen kodläsare, kontrollera förpackningen för att vara säker på att det kommer att samverka med din bil. Det finns åtminstone tre olika och oförenliga instickstyper