Hur Anslut RCA Jacks med en HDMI-kabel

December 15

Hemmabio är i ett konstant tillstånd av tekniska framsteg. Under många år, rött, vitt och gult RCA och S-Video uttag var standard i hemmabio. För några år sedan, införandet av den digitala HDMI-standarden gjorde den gamla analoga standarden föråldrad. Problemet är att många människor fortfarande använder enheter med analoga RCA-uttag. Även kompatibilitet är svårt på grund av HDMI: s ren digital, high-definition bild och ljudkvalitet, är det möjligt att använda en HDMI-kabel med RCA-uttag.

Instruktioner

1 Bestäm vilka kablar och utrustning du behöver. Eftersom HDMI är ett helt digitalt format, behöver du en låda som uppkonverterar separata RCA ljud- / videosignaler till en kombinerad digital signal. Du kanske också kunna downconvert från HDMI till RCA, men att hitta en anordning för att utföra denna uppgift är svår. Kontrollera din lokala elektronik leverans butik eller online-resurs för att hitta en omvandlare som är rätt för dig.

2 Gör anslutningarna. Anslut den röda, vita och gula RCA-kablar till din converter box ljud / videoingång. Anslut HDMI-kabel till videoutgången på converter box, och anslut den andra änden till videoingången på din bildskärm HDMI. Glöm inte att koppla omvandlaren rutan i väggen, om det behövs.

3 Testa anslutningarna. Slå på converter box. Slå på dina enheter och trimma din skärm till rätt HDMI-ingång. Om allt går bra, bör du se en oomvänd bild med förbättrad kvalitet över vanlig analog.

Tips

  • Din hemmabio-mottagare kan downconvert från HDMI till RCA, komponent eller S-Video. Se dess dokumentation för att avgöra om mottagaren har denna förmåga.