Pathfinder Brake Problem

May 2

En av de vanligaste SUVs idag är Nissan Pathfinder. Det erbjuder rymliga, stötdämpande inredning, som tillåter ägarna att njuta av bekväm körning under olika terräng. Dessutom har Pathfinder en bred kapacitet för tunga passagerar och materialbelastningar. Dock är Pathfinder benägna att bromsproblem, vilket gör den känslig för fordonstrafik missöden och olyckor.

frågor

Till skillnad från de flesta stadsjeepar är Pathfinder känt att förvärva tidig bromsslitage som är vanligare i sedaner och mer traditionella bilar. Bland de vanliga klagomål om Pathfinder bromsar skrikande, slipning och skrikigt ljud under användning, samt trasiga bromsbelägg även när de används under bästa vägförhållanden, något som inte bör normalt möter någon nyinköpt SUV under det första året användning. Dessutom är hela fordonet benägna att skaka och oöverträffade motorvibrationer när bromsarna används.

orsaker

Trots att det är designen som en SUV, Pathfinder fungerar bättre på mjukare asfalterade vägar, snarare än grova terräng. Detta beror främst på att det är brist på broms hållbarhet. Pathfinder bromsar och rotorer kan lätt skadas när vattnet rinner genom dem, och bromsarna har varit kända för att skapa en skrikande ljud när de används på hala underlag, i direkt opposition till syftet med sport utility vehicles.

Svar

Nissan har svarat på Pathfinder förtida bromsproblem på olika sätt beroende på frågan. För tidig brott, attribut företaget problemet till en tidigare konstruktionsfel som ägde rum under mitten av 1990-talet. På grund av detta har Nissan vuxit till att bli öppen mot broms klagomål som utfärdats till dem av Pathfinder ägare, och de brukar täcka kostnaderna för reparation för standardbroms slitage.

Underhåll

Till skillnad från andra företag, som kräver fordon som skall repareras utsedda servicecentra, är Nissan Pathfinder mildare och kan betjänas på bolagsreparations mekanik. De garantier under bil kontrakt inköps är normalt inte annulleras när fordonet skickas till separat reparations mekaniker. För att säkerställa fullständig och omfattande broms reparation, men det är fortfarande rekommenderas att ha din Pathfinder service på en certifierad serviceverkstad.

tips

Medan SUV i allmänhet är lågt underhåll kräver Pathfinder särskild omsorg från sina ägare. Pathfinder ägare bör vara noga med att kontrollera för sina konstruktionsfel och stanna kvar på jakt efter broms fel under körning. Genom att känna till fordonets underliggande problemen, kommer ägarna att kunna hitta bättre lösningar varje gång de stöter på en broms problem och undvika ytterligare komplikationer på grund av skadade eller defekta bromsar.