Hur man byter bränsleinjektorerna på en Cummins 24V

June 25

Hur man byter bränsleinjektorerna på en Cummins 24V


Du kan byta insprutarna i 24V Cummins dieselmotor själv. Oavsett om du byter ut dina spridare med ersättare eller uppgradera för att öka hästkrafter, kan du slutföra jobbet i ett par timmar. Diesel prestanda företag erbjuder ett brett utbud av hästkrafter-ökning injektorer för ett rimligt pris. Dessa injektorer tillåter mer bränsle i cylindern för att öka effekten. Lägga spridare bör kombineras med en större avgas att undvika överhettning av motorn.

Instruktioner

1 Parkera bilen och låt motorn svalna. Öppna huven. Placera en trappstege i fordonets front för att nå motorn.

2 Ta bort ventillocket på övre delen av motorn genom att ta bort bultarna. Ventilkåpan har en Cummins dekal på toppen. Placera ventilkåpan åt sidan.

3 Ta bort varje bränslematarledningen. Dessa är guldfärgade linjer som matas in i motorn. Dessa kräver en 3/4-tums skiftnyckel. Injektorn närmast brandväggen kan kräva en kråkor fot nyckel för att ta bort.

4 Ta bort insprutnings nedhållande konsolen med en spärr och uttag. Injektorn är placerad under injektorn fasthållningsbygel. Det finns sex injektorer som behöver bytas ut. Byt injektorer en i taget för att undvika förvirring.

5 Ta tag i insprutningskroppen med en tång. Dra försiktigt injektorn ut ur motorn.

6 Byt injektorn med ersättnings injektorn genom att skjuta den på plats. Byt ut insprutnings nedhållande fäste och dra åt skruvarna med hjälp av en Ratchet och uttag.

7 Fortsätter med de återstående fem injektorer, en i taget.

8 Byt ut bränslematarledningar in i insprutningshuset. Använd en 3/4-tums skiftnyckel för att dra åt varje matarledningen. Bekräfta varje rad är tät för att undvika bränsleläckage.

9 Byt ventilkåpan och dra åt skruvarna med hjälp av en Ratchet och uttag.

10 Kontrollera att alla skruvar är åtdragna innan du startar motorn.