Hur att dämpa din bil Trunk för baslåda

February 18

Hur att dämpa din bil Trunk för baslåda


Många fordonsägare som har installerat subwoofers i deras stammar har upptäckt att tillsammans med basfrekvenserna kommer en irriterande skallra eller vibrationer. Ibland en märkbar mängd volym flyr från stammen till utsidan, vilket kan irritera grannar och resultera i ljud kränkningar utrustning. Metallmaterial har en sund resonansfrekvens, och när de utsätts för lågfrekventa tryckvågor, blir förstärkt ljud fångade och interagerar med den omgivande metallen. En fordonsägaren har några alternativ och knep för att dämpa sin snabel för subwoofers, som kan ge en renare basfrekvens flöde, tillåta mindre volym och ger bättre akustisk lyssnande.

Instruktioner

1 Placera ditt fordon i parken eller neutrala, beroende på din växellåda, och ställa i nödbromsen. Öppna stammen. Ta bort alla lösa eller halvpermanenta poster såsom reservhjul, domkraft och däck järn, baslådor och reservverktyg. För mattor stammar, inklusive golv och sits panelväggar, lyft upp på fäst snaps eller klor och skala tillbaka mattan. Vissa modeller kan ha kardborreband, eller skruvad parentes. Om mattan har tuggummi lim, bända i det med en stor bladspackel och dra försiktigt bort från metallen. Avlägsna eventuell skumdynan, om sådan finns, på samma sätt.

2 Dra stammen avtappningspluggen, eller reservdäck baljan plugg, ut ur sitt stopphålet. Använd en slang för att väta stammen, sprutning tyngsta skräp ner dräneringshålet. Blanda lite diskmedel tvål i en hink, rengör bagageutrymmets golv, hjulhus, kvartal panelväggar, bakre vägg och baksätet däck vägg. Skölj omsorgsfullt och torka med absorberande trasa handdukar. Byt avtappningspluggen.

3 Titta på insidan av stammen för några bultar eller skruvar såsom undersidan stammen fästbultar, våren och svängbultar (för dessa modeller), inredningsregistreringsskyltar muttrar eller skruvar, bålen lås fästen, bakljus monteringsskruvar eller muttrar och någon ram eller stärkande muttrar eller skruvar. Använd en socket eller skruvmejsel för att dra åt dem. För fordon som har bränsle påfyllningshalsar som förs in i bagageutrymmet, se till att de är stabila och inte rida mot sidostycke, orsaka vibrationer. Leta efter avgasrening och gastank ventilationsslangfästen; dra åt konsolerna med ett uttag eller skruvmejsel.

4 Mät stammen bredd och längd med ett måttband och multiplicera ett antal mot varandra för att komma fram till din totala kvadratfot; vara noga med att inkludera hjulhuset. Köp tillräckligt akustiskt dämpande material för att täcka bagageutrymmet. Skalet och piska olika dämpare sparar tid och kostnader och är tillverkad av flera tillverkare. Typiska stick och skal dämpare finns i 12.5- 30-tums skivor.

5 Lägg dina raka delar av skal-och-stick dämpare först, tills du når sömmen marginaler. Använd en rulle för att pressa ner den från början till slut. Använd en rakkniv kniv för att skära bort tillgång vid sömmen lederna. För snäva kurvor, såsom de i djupa hjulhusen, skär tunnare remsor av käpp och skal, och uppfyller det till kurvorna för hand, sedan stadigt rulla den.

6 Täck alla sidor av bålen paneler, men lämna utrymme för några konsol bilagor (reservhjul), och lämna bakljus bostads parentes avslöjats. Glöm inte undersidan av bakluckan - helt enkelt rulla runda och stick över bakluckan stärkande och trimma det till storlek.

7 Lägg pärlor av silikon ner över runda och stick dämpare material. Titta på undersidan av din matta eller stoppning, för att mäta hur mycket man ska använda och var du vill placera den. Byt ut din matta kuddar med silikon, om du har denna typ av konfiguration, sedan lägga ytterligare pärlor av silikon på toppen av skumdynan. Byt ut din matta sektioner anpassa dem med mönstret profil och snaps, kardborrband krokar eller skruvad parentes. Använd en skruvmejsel för att säkra skruv ner fästen, om sådan finns.

8 Använd dina händer och rullen att gå över mattan, tryck fast längs alla sömmar och kurvor. Gör slutliga trim skär med rakkniv kniv, om någon runda och stick material skjuter utanför mattan. Installera reservhjul, domkraft och däck järn i bagageutrymmet, om sådan finns. Placera subwoofers tillbaka i bagageutrymmet, montera dem till deras konsoler eller stöd. Anslut subwoofer trådarna. Testa ditt ljudsystem med stammen stängd, notera skillnaden före och efter.

Tips

  • Vissa stammen isolerande kit kommer med packning, eller isolerande skummaterial. Detta material är svampliknande och används för att spänna undersidan av hårda bränsleledningar och slangar så att de inte kommer att agnar metallen. Packning skum appliceras genom att skära den till rätt storlek och fastnar på plats.
  • Kontrollera väderstripp packning mellan bakluckan och ram. Om det försämras, sliten eller krossade platt, köpa en ny längd av det från en hårdvara eller automatisk leverans butik. Använd silikonlim att montera den i ramen gemensamt.
  • För fordon som har fjädertrycket nedhållande snaps som håller hjul väl locket på plats, justera fjäderstavar genom att böja metallen så nedhållande spänning ökar.