Vilka problem ryska biltillverkare?

August 20

Vilka problem ryska biltillverkare?


Biltillverkare står inför en betydande mängd konkurrens, både internationellt och inom sina egna länder. Men ryska biltillverkare står inför en unik uppsättning av svårigheter vid försök att producera och sälja sina fordon. Ryska automaker problem beror på ekonomiska svårigheter inom landet, samt en mängd olika faktorer som påverkar alla fordonstillverkare i hela världen.

Ekonomi

Den första utmaningen som påverkar ryska biltillverkare är den relativt dåliga ekonomin. Ryssland har drabbats av allvarliga ekonomiska nedgångar och en relativt instabila ekonomiska klimatet som inte är till nytta för verksamheten. Ryska biltillverkare, såsom AvtoVAZ, Izhavto och GAZ, alla erfarna förlust av verksamhet under den ekonomiska nedgången 2009 och 2010, trots att biltillverkare är optimistiska om 2011 försäljning.

Kvalitet

När det gäller tillförlitlighet, har det förekommit problem med kvaliteten på ryska bilar under de senaste åren. Dessa problem är särskilt märkbara när ryska fordon jämfört med fordon som tillverkats i andra länder. Ryska biltillverkare har klagat över kvaliteten på delar de har tillgång till och kostnaden för att importera kvalitet delar från andra länder. Kvaliteten på bildelar som produceras inom Ryssland är i allmänhet inte anses vara i nivå med delar som tillverkas av länder med mer sofistikerad teknik och fabriker.

Konkurrens

Ryska biltillverkare är inte bara tävlar mot varandra. Internationella biltillverkare säljer också bilar i Ryssland, och en del även partner med ryska företag att producera bilar. Biltillverkare från andra länder har tillgång till mer avancerad teknik och bättre fabriker. Många ryska bil företag försöker att bilda partnerskap med utomstående företag för att stärka sin verksamhet.

En annan fråga är att många konkurrenters bilar anses vara mer tillförlitliga och billigare än ryska tillverkade fordon.

Finansiering

Statsbidrag och finansiering gör ge viss hjälp till ryska biltillverkare. Emellertid är finansieringen också en fråga för ryska bilköpare. Utan en blomstrande ekonomi eller en stabil arbetsmarknad, bilköpare behöver oroa sig för hur de kommer att betala för sina nya bilar. Det stora antalet importerade bildelar har hållit antalet fordons industrijobb relativt låga i förhållande till det antal fordon som monterats i Ryssland.