Hur man ansluter HDTV till vanlig kabel

April 22

Hur man ansluter HDTV till vanlig kabel


Det finns många sätt att ansluta en HD-TV (HDTV) till en videoenhet, och ofta kabelboxar har mer än ett alternativ tillgängligt. Även de flesta HDTV har flera inmatningsalternativ, och räkna ut vad olika termer betyder och hur TV-anslutningar arbete kan vara skrämmande. Processen behöver inte vara överväldigande, och bara några få steg krävs för att ansluta din HDTV till din kabelbox.

Instruktioner

Kabel-TV-

1 Ansluta en koaxialkabel till ett kabeluttag i väggen. En koaxialkabel är en enda sladd med ett litet stift som sträcker sig från vardera änden. När du passar ena änden i ett jack i väggen eller en port på en enhet kan du använda en rörlig bit för att skruva in och säkra den.

2 Anslut den andra änden av kabeln till kabelbox ingång. Rätt port bör vara tydligt märkta som "Input" eller "Cable ingång."

3 Koppla in din digitalbox och stänga av den om den slås på automatiskt.

Video

4 Leta reda på videoutgång som ska användas från din kabelbox. I de flesta fall är detta helt enkelt en annan koaxialkabel, och för "normal" eller standardkabel, finns det ingen fördel med att använda andra alternativ. Om du bestämmer dig på en annan utgång, vanliga alternativ inkluderar S-video (en cirkulär hamn med fördjupningar för stift) och RCA, även kallad "komposit" (en gul plugg vanligen bredvid en vit och röd plugg). Din kabelbox ska märka varje för dig.

5 Hitta ingången att använda på TV: n. Ingången måste matcha utgången på kabelbox; om kabelbox säger "RCA-utgång" TV-ingång ska säga "RCA-ingång." För en koaxialkabel kan TV-ingången helt enkelt säga "Cable."

6 Anslut kabeln till kabelboxen och tv: n när de är avstängda. Det spelar ingen roll vilken ordning du ansluter ändarna av kabeln. Kabeln kan buntas till en eller två andra kablar, speciellt om du använder RCA. Tvinga inte kabeln; det ska glida in lätt.

Audio

7 Hitta ljudutgången på din digitalbox och ljudingången på TV: n. Normalt finns det två portar: en vit och en röd. De bör märkas som "Audio out" och "Audio in." (Detta gäller inte om du använder en koaxialkabel, som överför både innehåll ljud och video via en enda sladd.) En annan vanlig port alternativ är "optisk koaxial."

8 Anslut ljudsladden till digitalbox och till din TV eller ljudsystem. Denna kabel kan buntas till videokabeln, speciellt om du använder RCA. Det spelar ingen roll vilken ordning du ansluter ändarna av kabeln. Tvinga inte kabeln; det ska glida in lätt.

9 Kontrollera både ljud och videoanslutningar på TV, i förekommande fall. De måste anslutas till samma ingångssektionen. TV: n bör tydligt identifiera olika ingångar, ofta med termer som "Video 1" och "Video 2", och ljud- och videoingångar måste vara ansluten till samma ingångssektionen.