Hur man tar bort den ursprungliga fabriks Stereo i en 1998 Buick Regal

May 11

Den ursprungliga fabriks stereo i en 1998 Buick Regal fanns med två olika alternativ; en in-stereo bandspelare eller en in-stereo CD-spelare. Oavsett vilket alternativ val, är borttagningsmetod densamma. Trots den utmärkta tillförlitligheten Buick fabriks radioapparater, de misslyckas ibland; lämnar förare och passagerare med en kusligt-tyst interiör. Byte fabriksanläggningar finns i använt skick från de flesta rädda varv för en nominell avgift eller ny från Buick återförsäljare för ett mycket högre pris.

Instruktioner

avlägsnande

1 Öppna förarsidans dörr och avlägsna den vänstra instrumentpanelen isolator genom att bända den gratis med en platt skruvmejsel.

2 Tryck på tiltspaken på rattstången och justera ratten så långt ner som det kommer att resa.

3 Ta bort fästskruvarna på den nedre framkanten av askan fack panelen. Dra locket framåt för att frigöra klämmorna. Koppla bort aska fack ljus elektriska kontaktdon och ta bort den nedre aska fack panel.

4 Öppna passagerardörren. Koppla ur instrumentpanelen trim plattans fästflikar inuti lufthålen med hjälp av en platt-skruvmejsel. Bänd runt omkretsen på instrumentpanelen trim platta med en platt skruvmejsel tills alla hållarna är urkopplad. Dra instrumentpanelen trim plattan bort från instrumentpanelen och ställ den åt sidan.

5 Ta bort skruvarna som håller radion på plats med hjälp av en spärr och metriska socket. Dra ut radion och koppla den svarta antennkabeln från baksidan av radion. Koppla radions elektriska kontakten och ta bort radion från fordonet.

Installation

6 Anslut radions antennkabeln och elektrisk kontakt. Ställ in radion på plats och installera om radiofästskruvar. Spänn med momentnyckel till 18 inch-pounds med en momentnyckel.

7 Ställ instrumentpanelen trim plattan på plats och tryck ner den från vänster till höger för att ge plats klämmorna. När panelen är ordentligt bör det inte finnas några stora skillnader mellan panelen och övre streck pad eller radio ansikte.

8 Anslut lägre aska facket panelen till aska fack ljus elektriska kontaktdon. Ställ panelen på plats och tryck ner den tills de integrerade låsflikarna är korrekt isatt. Sätt tillbaka de nedre aska fack panel skruvarna och vridmoment dem till 18 tum-pounds med en momentnyckel.

9 Luta ratten tillbaka till ett normalläge. Sätt tillbaka vänster instrumentpanelen isolator. Slå på tändningen och testa radio.

Tips

  • Kontrollera att radioantennkabeln och elektriska sele kablar är ordentligt undangömt bakom radion och inte kläms ut bundna. Detta kan ta en eller två försök att korrekt placera dem, men det kommer att hindra dem från att skära eller skadas av stål radio buren.