Hur man byter en broms glödlampa på en 2001 GMC Yukon XL

June 12

Hur man byter en broms glödlampa på en 2001 GMC Yukon XL


GMC Yukon XL är en fullstor, lång hjulbas fyra dörrar sport utility vehicle gjorts av General Motors. Det liknar Chevrolet Suburban, men har en kortare hjulbas och delar sin plattform med Chevrolet Tahoe. V-8 motorer, automatiska växellådor och stor kapacitet bogsering är normen för dessa fordon, som fortfarande är i produktion 2010. Den Yukon XL har bromsljus införlivas i bakljusen.

Instruktioner

1 Öppna den bakre lyft porten till avslöja baklykta skruvarna. Ta bort skruvarna i en moturs riktning med en stjärnskruvmejsel. Placera skruvarna åt sidan.

2 Ta tag i bakljusenheten och bestämt dra den rakt bakåt och bort från fordonet tills klämmorna släpper. Låt inte den bakljusenheten droppe, eftersom ledningarna kan sträckas och skadas.

3 Ta bort bottenuttag, som innehåller broms glödlampa, genom att trycka in frigöringsfliken samtidigt som du vrider hylsan i en moturs riktning.

4 Dra lampan från sockeln och kassera den. Skjut en ny 3157 dubbel glödlampa på sin plats tills den sitter ordentligt. Tryck uttaget tillbaka till bakljusenheten och vrid den medurs tills den snäpper på plats.

5 Tryck bakljusenheten tillbaka i bakskärmen hålighet tills den snäpper på plats. Sätt tillbaka de två skruvarna och dra åt dem med en stjärnskruvmejsel i medurs. Stänga hissgrinden.

Tips

  • De bakre upp glödlampor och de bakre blinkers lampor kan också bytas ut med hjälp av samma förfarande som beskrivs ovan. Blinkerslampa ligger i den övre uttag i enheten och säkerhetskopiera glödlampan ligger i centrum uttaget. Båda program använder en 3157 glödlampa.
  • Hela bakljusenheten kan ersättas genom att ta bort det som skisserats ovan. Ta bort alla tre ljusuttag från den bakre delen av aggregatet. Anslut uttagen tillbaka till en ersättnings bakljus och installera det med de ursprungliga skruvarna.