Bromsdamm Prevention

August 18

Bromsdamm Prevention


Bromsdamm är fiende till alla fordon och kan bygga upp på den renaste av dem. Typiskt bromsdamm samlas på hjulen, vilket gör det svårt att hålla dem rena som det är svårt att ta bort och ofta staplar upp på hjulen. Det finns metoder för rengöring hjulen effektivt att skära ned på bromsdammansamling. Att ta sig tid att rengöra och skydda hjulen kommer att lämna dem med en längre livslängd glans.

Instruktioner

1 Häll ca tre uns av fordonstvållösning i en plasthink. Fyll hinken till hälften med vatten.

2 Våt ett hjul i taget med slangen. Doppa en mjuk borste i tvålblandningen och rengör hjulet för att ta bort bromsdamm. Använd borste för att komma in mellan varje talade om hjulet om tillämpligt. Vissa hjul inte har ekrar. I detta fall, bara använda borste för att rengöra hela hjulet yta. Med hjälp av borste och tvål först kommer att tvätta bort majoriteten av bromsdamm på varje hjul.

3 Spraya hjulet rengöringsmedlet på varje hjul, en i taget. Hjulrenöring, som finns på varje bil butik, är en sur lösning som angriper bromsdamm. Vissa hjul rengöringsmedel är mycket sura och kan skada hjulet avslut, så använd en kvalitet rengöringslösning, såsom p21 eller Sonax, som är tyska varumärken som är pH-balanserad. Låt hjulet renare sitta på varje hjul i 30 sekunder.

4 Ta bort hjulet renare från varje hjul med hjälp av borsten. Spray av hjulet med slangen och torka hjulet torrt med en trasa.

5 Häll en generös mängd flytande bilvax på en andra trasa. I en cirkulär rörelse, torka av vax på varje hjul, en i taget, och låta vaxet att sitta på däcket under ca 30 sekunder. Vaxet skyddar hjulet ansamlas bromsdamm och gör rengöringen hjulet lättare nästa gång. Använd en mikrofiberduk för att torka bort de torra vaxpartiklar. Om vaxet tillämpades korrekt bör hjulet ha en mjuk konsistens.

Tips

  • Tvättning hjulen med tvål och vatten varje vecka kommer att minska mängden av bromsdamm som ackumuleras på dem.
  • En högtryckstvätt kan användas för att hjälpa rensa bort extremt smutsiga hjul.