Hur installerar jag Serpentine Belt på en 1992 S-10 Chevy pickup?

March 6

Hur installerar jag Serpentine Belt på en 1992 S-10 Chevy pickup?


Byta ormliknande bältet på en 1992 Chevrolet S-10 kan förbättra det totala resultatet av fordonet. Ormliknande bältet dirigeras att inkludera väsentliga motordelar som behövs för korrekt drift av lastbilen. Byte av bältet ska ta ungefär en timme om du aldrig har gjort det förut. Ändra din serpentin bälte var 30.000 till 40.000 miles för optimal effektivitet i motorns delar och ditt laddningssystem. Du kan köpa en ny Serpentine belt hos din lokala bildelar återförsäljare.

Instruktioner

1 Släpp spänningen med hjälp av en 3/8-tums enhet harskramla och ingångar kombination på remspännarens enheten. Lokalisera spännare med remföringsdiagrammet ligger på toppen av radiatorn svepning. Spännaren kommer att markeras som "Ten" eller "Spännare." Spännarremskivan kommer att flytta för att möjliggöra avlägsnande och tillsats av serpentin bälte, med hjälp av en spärr att driva nedåt på monteringen.

2 Ta bort den gamla Serpentine belt. Omdirigera den nya ormliknande bältet på remskivorna genom att hänvisa till remföringsdiagrammet. Dra remmen till varje remskiva förutom spännarremskivan.

3 Släpp spänningen på spännaren igen och skjut den nya remmen på remskivan. Släpp spännenheten så att det nu gäller tryck på Serpentine belt.

4 Kontrollera igen remföringsdiagrammet kontra hur du har bältet dirigeras för att säkerställa att den är korrekt dragna. Dubbelkontroll detta projekt, innan fordonet kommer att rädda dig från att behöva köpa en ny rem eller skada motorns inre delar genom att snurra dem på fel sätt.

Tips

  • Använd en brytare bar som en förlängning på spärr för en svåråtkomliga spännare.
  • Placera inte fingrarna mellan spännenheten och bandet när som helst. Spännaren är fjäderbelastad och kan snäppa tillbaka till sitt ursprungliga läge på ett ögonblick. Underlåtenhet att följa denna varning kan leda till personskador och även förlust av lem.