Sätt att hänga platt-TV

March 22

Sätt att hänga platt-TV


Eleganta och moderna platt-tv visas i fler och fler bostäder. Eftersom dessa TV-apparater är så tunn konstruktion, kan deras ägare spara utrymme i vardagsrum och sovrum genom att hänga dem på väggarna i stället för att göra plats för en skrymmande TV-bänken. Tillverkarna har utvecklat en rad olika fästen för platta TV-apparater, som erbjuder olika visnings erfarenheter.

platt Mount

För att uppnå den sleekest look du kan få med en platt-TV, kan du montera den platt mot väggen. Du behöver hårdvara platt-mount för att uppnå detta. Se till att du fäster fästena till väggreglar. Gips eller gips ensam inte kommer att stödja vikten av en platt-TV. Konsoler tillverkade för detta ändamål är vanligtvis det mest prisvärda sättet att hänga din TV.

vinkel Mount

Om du vill kunna något luta platt-TV för en bättre siktlinje, kan du använda vinkelfästen. Dessa konsoler fungerar bra när TV är placerad högre upp på väggen för att rymma strukturer såsom eldstäder eller möbler såsom bokhyllor. Om du kan vinkla TV: n kan du spara lite nacke.

ledade Konsoler

Ledade fästen är utformade så att största möjliga flexibilitet i placeringen av din platt-TV. Dessa konsoler kan du placera TV platt mot väggen, vinkla den en aning, eller dra ut från väggen för att rikta den mot en viss del av rummet för optimal visning.

andra överväganden

När du planerar hur du ska hänga din platt-TV, kommer du vill överväga mer än typ av fäste du ska använda. Höjd och TV-ledningar kommer att vara viktiga faktorer. Hängande TV i nivå med ögonen när du sitter ger dig den bästa utsikten, men estetiskt det ser oattraktiv och obekväma. Men om du hänga alltför hög TV, kommer du att drabbas av nacke medan du tittar på den. Det är bäst att hänga din TV på stående ögonhöjd.

Du kan hänga din platt-TV på väggen för att spara utrymme i rummet, men då du inte längre kan använda tabeller och skåp för att dölja fula TV-kablar och ledningar. Du har två valmöjligheter när det gäller att dölja TV trådar. Om du är bekväm att arbeta med el, skär ett hål i väggen, och sedan patcha gips och målning, kan du dirigera dina TV kablar inne i väggen. Om du inte är bekväm med den typen eller mängden av arbete, kan du stoppa dina kablar i en kabelhantering löpbana som fäster din vägg. Dessa löpbanor kan målas för att matcha din vägg färg.