Hur man reparerar en mobiltelefon laddare

October 10

Hur man reparerar en mobiltelefon laddare


Mobiltelefon laddare kan vara en ganska känslig telefon nödvändighet. De består av en nätadapter som är ansluten till en tunn tråd och en uppsättning av flexibla stift som sätter in laddaren porten på telefonen. Du kan ha ett husdjur som lätt kan tugga igenom den tråd eller kanske du fastnat laddaren till telefonens port på fel sätt. Tråden kan sliten eller trasig helt eller stiften på slutet av laddaren kan lätt böjas. Snarare än att spendera pengar för att få en ny laddare, gör det mer meningsfullt att reparera det hemma.

Instruktioner

böjda Prongs

1 Visa stiften genom ett förstoringsglas på slutet av den laddare som är längst bort från nätadaptern väggkontakt, för att noggrant bedöma vilka är skadade.

2 Ta tag i änden av en böjd utsprång med en pincett. Dra utsprånget försiktigt till ett rakt läge. Upprepa detta för varje böjda stift.

3 Testa rakhet av stiften genom att försiktigt trycka laddaren till laddnings porten på telefonen. Utskotten i laddaren bör lätt glida in i mobilen. Motståndsorgan klorna behöver mer uträtning.

Trasiga eller slitna Wire

4 Klipp sladden med en sax om sladden är helt enkelt sliten. Skär trasiga kanten av varje sida av snittet eller om tråden tidigare brutna. Varje sida av snittet eller paus ska vara fri från herrelösa trådar och sliten isolering.

5 Remsor om en tum av isoleringen från båda sidor av snittet. Detta kommer att utsätta trådarna.

6 Tvinna samman trådarna från varje sida av snittet. Matcha färgerna hos trådarna på ena sidan till de motsvarande ledningarna på den andra sidan av snittet. Tråd färger kan variera beroende på din telefon.

7 Wrap de blottade trådarna tätt med eltejp.

Tips

  • Använd svart eltejp att dölja den skadade delen av tråden.
  • Lämna aldrig laddaren inkopplad när du arbetar på trådarna.