Hur man bygger en 4-cylindrig motor

February 13

Hur man bygger en 4-cylindrig motor


För en tid sedan du beslutat att bygga en motor eller kanske bygga om du hade. Du har köpt en del helt nya komponenter, renoverat vissa begagnade delar, noggrant rengöras komponenter inuti och ut och inspekterade dem tillverkarens specifikationer. Nu är du redo att montera din 4-cylindrig motor. Planering, tålamod och uppmärksamhet på detaljer kommer att vara din bästa verktygen på denna punkt.

Instruktioner

1 Montera motorblocket på en motor stand; applicera ett lager av oljebeständigt tätningsmedel till kärn och olja galleri pluggar och installera dem på blocket.

2 Installera huvudlagret ytorna på botten av blocket, belägga dem med motormontering glidmedel, och lägg vevaxeln på plats.

3 Installera den andra halvan av huvudlagren på vevaxeln mössor, belägga dem med motormontering glidmedel och installera locken efter tillverkarens sekvensförfarandet och vridmomentspecifikationer med hjälp av en momentnyckel.

4 Montera kolvringarna och vevstakslager och montera kolvarna i sina respektive borrningar på blocket med hjälp av en kolvringskompressor-se till att skåran på kolven är vänd mot framsidan av motorn.

5 Installera den andra uppsättningen av stånglager på vevstaken caps. Applicera motormontering glidmedel vevstaken och cap lager och dra åt bult locken till det vridmoment som anges av tillverkaren.

6 Montera svängningsdämparen, olje- och vattenpumpar med hjälp av en spärr eller skiftnyckel. Dra åt skruvarna med tillverkarens specifikationer.

7 Montera kamaxel, ventiler, tätningar, fjädrar, hållare och djurhållare på motorhuvudet med en ventilfjäderkompressor, och sedan montera lyftare, vipparmar och kamrem eller kedjehjul.

8 Positionera huvudet packningen på cylinderblocket och se till att det sitter ordentligt på styrpinnarna och "Fram" märket är mot framsidan av motorn. Använd packning tätningsmedel endast om tillverkaren rekommenderar det.

9 Montera motorhuvudet på blocket, och kontrollera att den sitter korrekt på tapparna, och installera de bultar, med hjälp av åtdragningssekvens och vridmoment som rekommenderas av tillverkaren.

10 Montera kamkedjan och ventilkåpor.

Tips

  • Du kan installera oljetråget, motorupphängning, insugs- och avgasgrenrör, kamrem, svänghjul och andra tillbehör före eller efter installation av motorn i fordonet. Detta beror på hur mycket tillgång du måste varje sida av motorn när den är monterad i motor compartment.You kan arbeta på en stadig bänk, men vi rekommenderar en motor stativ, vilket ger dig möjlighet att rotera motorn och arbeta på det från olika vinklar.
  • Det är mycket viktigt att du följer moment och smörj förfaranden som rekommenderas av motortillverkaren, eftersom varje komponent vridmoment och åtdragningssekvens varierar med varje motor märke och modell. Dessa specifikationer är noterade på motorns handboken, som du kan köpa på de flesta bildelar butiker eller kontakta gratis på de flesta lokala offentliga bibliotek.