Skillnaden mellan iPod Nano & Touch

August 18

Skillnaden mellan iPod Nano & Touch


IPod började som en enkel MP3-spelare, men det finns flera varianter av anordningen på marknaden idag. IPod Nano och iPod Touch båda bär den ursprungliga iPod förmåga att lagra och spela ett stort antal MP3-filer från ditt musikbibliotek, men var och en av enheterna har olika styrkor och funktioner som passar olika typer av användare.

Design

Många användare kommer omedelbart att märka skillnaden i storlek och form hos de två enheterna. Med över 4 inches i längd, är iPod Touch mer än dubbelt så stor som 1,5-tums iPod Nano. IPod Touch använder en 3,5-tums widescreen-skärm, med en upplösning på 960 av 640. Samtidigt håller iPod Nano en 1,54-tums skärm, med hjälp av en upplösning 240 x 240. Dessutom är iPod Touch svart och silver färgsättning standard, till skillnad från iPod Nano mängd av ljusa färger för sin huvuddel.

Gränssnitt och menyer

Till skillnad från den ursprungliga iPod, båda enheterna använder en pekskärm, vilket eliminerar behovet av yttre knapparna på enheten. Dessutom, både iPod Nano och Touch har en "Sleep / Wake" knappen och volymknappar. IPod Nano visar fyra menyer på startskärmen, och dessa menyer är främst relaterade till dess funktion som en MP3-spelare. IPod Touch gränssnitt, men liknar i hög grad iPhone, med 20 appar listas på varje sida av huvudmenyn.

appar

Båda dessa iPods stöder MP3 lagring och uppspelning för bärbara lyssning. Spel, e-böcker och programvara från Apples App Store, dock endast tillgänglig på iPod Touch och iPhone. IPod Nano kan inte stödja nedladdningar från App Store, men det har sin egen unika program ombord, inklusive en FM-radio och fitness app som innehåller en stegräknare.

Kamera

IPod Nano har inte en inbyggd kamera, men iPod Touch är utrustad med två kameror. Den primära kameran är placerad på baksidan av enheten, och denna kamera kan skjuta högupplösta bilder och video upp till en upplösning 720 pixel. Den sekundära kameran på framsidan av enheten används främst för Facetime, en app som stödjer levande, ansikte mot ansikte videochatt med en annan Facetime användare. Den främre kameran stöder en lägre upplösning, men det används inte för primär fotografering och videoinspelning i alla fall.