BMW 320i 1992 AC Kompressor funktioner

October 29

År 1992 släppte BMW den omgjorda 320i. Den 320i erbjuds mer inre utrymme, en ny aerodynamisk kropp och en 2,0-liters rak sexcylindrig motor driver bakhjulen. Prestanda från 148-hästkrafter DOHC 24-volts motor är tillräcklig, vilket möjliggör noll till 60 mph sprintar på cirka 10 sekunder, med en 133 mph toppfart. Denna tredje generationens 3-serien hade en mängd säkerhetsförbättringar, hjälper det säljer bra fram till den sista tillverkningsår 1998. Det kom med en standard luftkonditioneringssystem som inrymt olika komponenter, var och en ansvarar för en unik funktion.

Driver kompressorn

1992 BMW 320i kompressor drivs av motorn remskivan med en extra rem. När A / C-knappen trycks in, använder denna drivrem en liten mängd av motorns kraft att snurra kompressorn och kraft hela systemet.

kompressorfunktioner

Kärnan i varje luftkonditionering är kompressorn. Det är det första steget i processen och en del av högtryckssidan av systemet. Som namnet antyder, är dess primära funktion att komprimera köld gas. Detta orsakar en dramatisk ökning av temperaturen som molekylerna blir tätt sammanpackade i förberedelse för nästa steg.

Efter kompressorn

Köldmediet, nu överhettad och komprimerad, kommer in i värmeväxlaren, där gasen expanderar och snabbt kyls till ett flytande tillstånd.

Cycle

Det sista steget är förångaren. Här passerar kylmediet genom en liten öppning där det ytterligare expanderar och flyter i rör. Omgivande luft matas genom detta område där det är drastiskt kyls innan de slutligen blåses in i passagerarkabinen via huvudfläkten. Processen börjar sedan om igen som kylmedium arbetar sig tillbaka till kompressorn.