Hur man tar bort ett oljetråg från en 1989 Ford Ranger

November 11

Oljetråget på en 1989 Ford Ranger är ansvarig för att hålla motorns oljeförsörjning. Oljetråget är fäst vid motorns vevhus och hålls på plats med bultar. Avlägsnande av oljetråget från fordonet är en ganska enkel, okomplicerad uppgift som kan hanteras av en amatör mekaniker. Det finns inga särskilda verktyg som krävs, och jobbet kan utföras i en uppfart eller garage på mindre än en timme.

Instruktioner

Höja fordonet

1 Höj fordonet om det saknar tillräcklig markfrigång för dig att arbeta under det bekvämt. Den säkraste metoden är att använda bil ramper.

2 Skjut under lastbilen tills du når olje tråget. Var noga med att skjuta avtappningstråget, spärr set, behållare och trasor under lastbilen med dig.

3 Rikta olje dran tråget direkt under lastbilens oljetråget. Ta bort oljetråget avtappningspluggen och placera den i behållaren. Låt all olja rinna helt ur vevhuset.

4 Bort bultarna runt kanten på oljetråget en i taget. Stötta pannan med den lediga handen medan du tar bort bultarna.

5 Långsamt sänka pannan och dränera eventuell kvarvarande olja i olje tråget. Lämna dräneringskärlet på plats för att fånga några droppar överblivna olja och föra lastbilens oljetråget ut underifrån.

Tips

  • För att undvika brännskador från het olja eller avgasrör, vara säker på att motorn har haft sufficent tid att svalna innan du utför det här jobbet.
  • Om du måste höja lastbilen att arbeta under, vara noga med att placera stoppklossar bakom hjulen och ställa i nödbromsen. Om det finns tillräckligt med utrymme för att arbeta bekvämt under lastbilen utan bilen ramper, då kan du avstå från att använda dem.