Hur man använder flera HDMI-ingångar

March 2

Många högupplösta TV-apparater levereras med flera HDMI-ingångar installerade på sina ärenden. Detta gör det möjligt att ansluta mer än en enhet (en per ingång) till TV: n via HDMI-kablar. Eftersom alla enheter kommer att förbli ansluten hela tiden, måste du navigera genom "Input" inställningar på din TV för att kunna använda dessa enheter med din TV.

Instruktioner

1 Anslut alla dina video-enheter till din TV HDMI-ingångar med hjälp av HDMI-kablar. Varje kabel kommer att täppa till baksidan av en enhet och i en HDMI-ingång på datorn. Varje HDMI-ingång kommer att märkas - "HDMI 1", "HDMI 2", "HDMI 3," etc. Anteckna vilken enhet är ansluten till vilken ingång.

2 Slå på en av de enheter du just är anslutna till din TV via en HDMI-kabel. Slå på TV: n samtidigt.

3 Tryck på "Input" på din HDTV fjärrkontroll tills ingångsetiketten överst på skärmen matchar ingångsnummer som enheten använder. Till exempel, om du försöker att använda en Blu-ray-spelare som du ansluten till "HDMI 3" input, tryck på "Input" på fjärrkontrollen tills "HDMI 3" väljs. Detta kommer att visa videoinformation från den ingången, så att du kan titta på Blu-ray-skivor. Om du vill använda en annan HDMI anslutna enheten, slå på den och tryck på "Input" tills dess ingång etikett är vald.