Lägga till Subwoofers i en SUV

July 16

Lägga till Subwoofers i en SUV


Lägga under basar till SUV kommer att ge effekt och låg frekvensrespons som ger en komplett bil ljudsystem. Du kan antingen installera en motordriven sub-woofer eller subs och en förstärkare, som skulle driva subs. För en SUV, lägga till en förstärkare och sub-basar är det självklara valet på grund av tillgången på utrymme. Drivs under bashögtalare är idealiska för mindre fordon, där utrymmet är begränsat. De arbetar också bättre när budgeten eller expertis inte tillåter amp och sub installation. Du kan ha en tekniker på en eftermarknad återförsäljare utföra installationen, eller så kan du göra det själv och spara kostnader för arbetskraft.

Instruktioner

Lägga Under bashögtalare till ett system med en förstärkare

1 Placera under woofers i det bakre bagageutrymmet av SUV. Kör två högtalarkablar till subs från förstärkaren. Trådarna bör vara anslutna till de negativa och positiva utsignalerna från förstärkaren.

2 Anslut högtalarkablarna till motsvarande ingångar i den första sub-woofer (neg. Att neg .; positiv till positiv).

3 Anslut högtalarkabeln från den negativa ingången av den första under till den negativa ingången av den andra sub. Anslut högtalarkabeln från den positiva ingången av den första under till den positiva ingången på den andra sub-woofer.

Lägga till en Powered subwoofer i en SUV

4 Koppla bort den negativa batterikabeln från SUV batteri. Använd en Phillips-skruvmejsel för att lossa den negativa batterikabeln s klämma. Ta bort klämman från den negativa batterikabeln.

5 Anslut ringkontakt (ingår i förstärkaren kabelsats) till den positiva batterikabeln. Ringen terminalen kommer att ha en strömkabel som är ansluten till det som måste dirigeras till den drivna subwoofer ,.

6 Borra en öppning i brandväggen av SUV. Placera en gummigenomföring i den nya öppningen för att skydda nätkabeln.

7 Kör strömkabeln från motorrummet till den inre fordonshytten.

8 Ta SUV stereo från instrumentbrädan av fordonet. Särskilda förfaranden varierar mellan fordon. Rådgör med din bil bruksanvisning för exakta instruktioner.

9 Koppla ledningarna till baksidan av stereon. Dra tråd grupper från stereon av plast ledningar bindemedel, inte de ledningar själva.

10 Anslut ledningar från fordonet till ett kabelnät adapter.

11 Anslut strömpåslag på och signalkabel (från förstärkaren kabelsats) till kabelnätet adapter.

12 Dra strömpåslag på och signalkabeln till den bakre lastutrymmet av SUV. Lyft mattan med hjälp av en trim borttagningsverktyg, och lägga kablar under mattor.

13 Köra strömförsörjningskabeln (från batteriet) under mattan på den motsatta sidan av fordonet.

14 Anslut strömpåslag på, signalkabel och strömkabeln till den drivna sub-woofer.

15 Anslut en jordkabel från under till en bult i det bakre bagageutrymmet. Tråden bör vara mindre än 18 inches från sub och ansluten till någon bult eller skruv som är ansluten direkt till ramen hos fordonet. Du kan behöva lyfta ett område av mattan för att avslöja ett lämpligt alternativ.

16 Byt stereo i instrumentbrädan av SUV. Rådgör med din bil bruksanvisning för instruktioner.

17 Placera den negativa batterikabeln s klämma runt den negativa batterikabeln. Dra åt klämman med en stjärnmejsel.

Tips

  • Parallell wring av under woofers (i den här guiden) erbjuder det bästa signalkvaliteten. Du kan också koppla subs med hjälp av en seriekrets.