Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Wrangler

July 20

Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Wrangler


Beroende på det år din Wrangler, kan du vara säker på att din körsträcka är rimligt, eller så kan du bli frustrerad med konstant bekostnad av påfyllning din bensintank. På senare tid har Jeep skapat Wranglers att vara mer bränsleeffektiva än tidigare men oavsett år på din bil, kan du öka din miles per gallon genom att följa några bränslemedvetna regler.

Instruktioner

1 Ta bort eventuella övervikt du bär i din Wrangler. När du äger en SUV, det är en stor frestelse att hålla en last rack på toppen och att ladda stammen med verktyg och utrustning. Ju mer vikt din vikt bilen bär, desto större påfrestning kommer att vara på motorn. Naturligtvis när motorn arbetar hårdare, kommer gas körsträcka lida.

2 Byt ut och rotera däcken därefter. Kostnaden för nya däck kan verka överväldigande, men effektiviteten av dina däck direkt påverkar bränsle körsträcka. Eftersom Jeepar drivs ofta på oländig terräng och i stressiga körförhållanden, rotation av däcken möjliggör en lika balans slitage. I genomsnitt har de flesta fordon behöver nya däck efter ca 40.000 miles användning. Om du regelbundet har hållit luft i dem och har inte lagt ner mycket påfrestningar på dina däck, kan du vara säker att gå ett par tusen miles över denna rekommendation. Å andra sidan, om du inte ärligt har hållit jämna steg med dina däck underhåll, kan du överväga att ha däcken byts ut vid 30.000 miles. Hursomhelst, kommer nya däck skörda en betydande minskning av bränslekostnaderna i de flesta fall.

3 Ändra motorolja och bränslefilter i enlighet därmed. Genom att bilen till en mekaniker för vanliga optimeringar, eller rutinmässigt underhåll själv, är du hålla din motor i topp körbart skick. När motorn är ren, är mindre bensin krävs för att hjälpa allt avlöper. Likaså när motorn kämpar genom att dra luft genom igensatta filter med smutsig olja och försämrade systemdelar är mer bränsle uppmanas att kompensera för det extra arbete som krävs för att göra ditt fordon kör.

4 Granska och justera dina körvanor. Tvingar fordonet uppför snabbt kan uppnå de resultat du söker i det ögonblicket, men den mängd bränsle som förbränns i det ögonblicket kommer att skicka dig till närmaste bensinstation. Slitage din motor lider plötsliga stopp och kraftfull acceleration utarmar allvarligt din gas körsträcka. Justera dina körvanor genom att gradvis öka hastighet, användning av farthållaren och undvika stadskörning när det är möjligt.