Hur man byter en bil högtalare med en multimeter

December 5

Hur man byter en bil högtalare med en multimeter


Byta en högtalare med en multimeter är ett bra sätt att kontrollera produktionen av varje kanal av en radio eller förstärkare. Varje kanal bör ha nära samma utspänningar under normal drift. Denna process ger också ett sätt att spåra utspänningen från förstärkaren eller radio för att säkerställa att utspänningen inte är högre än den maximala märkeffekt på enheten. Detta kommer att hjälpa din utrustning från överbelastning och skydda dem från skador.

Instruktioner

1 Välj vilken högtalarkanal kommer att prövas först. Slå på radion och / eller förstärkaren.

2 Koppla bort den positiva och negativa tråd som ansluter till den valda högtalaren. Var noga med att märka varje tråd så att du vet vilka anslöts till den positiva och negativa polen på högtalaren.

3 Anslut krokodilklämman sonder i multimetern. Vara säker på att den röda sonden är ansluten till den positiva polen på mätaren. Koppla den svarta proben till det gemensamma uttaget av mätaren.

4 Fäst positiva krokodilklämman på den positiva högtalarkabeln. Sedan klippa den negativa krokodilklämman på den negativa högtalarkabeln.

5 Slå på mätaren och ställa in den för att mäta spänning.

6 Spela lite musik över systemet och titta på rörelse mätaren. Mätaren Nålen bör röra sig med musiken. Anteckna de högspänningsavläsningarna.

7 Kontrollera den andra högtalaren med samma procedur och jämföra spänningsavläsningarna. Leta efter några större variationer i avläsningarna.