Hur man installerar en bränsletank i en Chevy Corvette

September 27

Chevy Corvette har varit en amerikansk sportbil pionjär sedan början av 1950-talet. Sedan dess har Chevy utformade bilar för att passa konsumenternas behov, med sådana innovationer som dess Z06 motor, vilket gör att bilen att gå från 0 till 60 miles per timme inom 5 sekunder. Installera en bränsletank i en 1997 eller nyare modell Corvette erbjuder samma jämn hastighet.

Instruktioner

1 Inaktivera bilens batteri genom att dra ur batteriets jordkabel. Dra ut dräneringsslangen och bränsletanken påfyllningsröret spolning också. Sätt en suga slang och töm bränslet i en gasbehållare.

2 Koppla bort alla bränsleslangar och ledningar på och kring bränsletanken, inklusive ångslangen på bränslenivås elektriska kontaktdon, bränslematarslangen och bakljuset kablar. Ta bort jordantennbandet, att skydds skyddspanelema inuti bilen och avgassystemet låta dig ta ut tanken. Använd en momentnyckel för att ta bort tanken ram bultar. Knyt upp tanken ram stödremmar och sänka bränsletanken med en domkraft.

3 Höj den nya bränsletanken med ordet jack upp under bilens bagageutrymme. Knyt tankstödband runt varje ände av tanken. Sätt tankramen skyddet på och fäst den med ram bultar. Montera bultarna på vänster och höger sida av bränsletanken. Kontrollera banden och bultarna för att se till att de är på plats innan du går vidare.

4 Sätt tillbaka de bakre ljuskablar, inklusive sidomarkerings, bakljus och backup ljus, till Corvette baksida. Använd en skruvmejsel för att ta bort registreringsskylten. Upphäva den reservdäck för att sätta tillbaka när installationen är klar. Anslut bränsletanken kabeln till de bakre stabilisator skift parentes.

5 Fäst bränsleånga linje till den vänstra sidan av bränsletanken rem med en rem bult för att hålla den på plats. Anslut antennjordfläta på bränsletanken botten. Installera båda fenderpaneler och hängslen i din Corvette. Ersätta avgassystemet vid rätt bak på bilen.

6 Sätt reservhjulet och dess bärare i bakluckan. Installera registreringsskylt tillbaka till bilen med en skruvmejsel. Anslut bränslematarslangen, bränslereturslang och ånga slangen på bränslenivås elektriska kontaktdon, som ligger på toppen av din Corvettes bränsletank. Sätt avloppsslangen och bränsletanken påfyllningsröret spolning genom toppen av bränslenivås. Sätt på påfyllningsdörren bränsletanken.

7 Slå på bilens batteri genom att ansluta batteriets jordkabel. Fyll din tank med gas och lägga handdukar under för att kontrollera bränsleläckage. Om det inte finns några, låt motorn köras en kort stund. Ta din Corvette för en spin när du bekräfta allt fungerar igen.

Tips

  • Skyddsglasögon för att skydda ögonen från bränsle eller någon annan vätska. Förhindra att bränsle från att komma in på dina händer genom att bära latexhandskar. Håll också en brandsläckare till hands för säkerhets skull.