Hur man ansöker om en bärgning titel på en motorcykel

April 2

Om din motorcykel har skadats allvarligt i en olycka, måste du skaffa en bärgning titel innan den kan förstöras. Om kostnaden för att bygga om fordonet är 80 procent eller mer av kostnaden för att ersätta fordonet helt, kan det klassificeras som ett bärgnings. Du måste fylla i en ansökan om bärgning titel och betala avgifter på din lokala länet tullindrivare kontor.

Instruktioner

1 Skaffa ansökan om bärgning titel. Du kan antingen plocka upp det här dokumentet från din lokala Department of Motor Vehicles (DMV) kontor, eller ladda ner den från din statliga DMV: s hemsida. Det är en två-sidigt dokument som också innehåller instruktioner för att fylla i varje fält.

2 Fylla i ansökan om bärgning titel. Du kommer att behöva lämna personuppgifter, din körkortsnummer, din motorcykel licensnummer, en beskrivning av motorcykeln och lista kostnaderna för reparationer för det skadade fordonet. Du kommer också att behöva ge en mätarställning och information om fordonets identifieringsnummer (VIN) så DMV kan kontrollera motorcykeln är ditt.

3 Kontakta din lokala DMV kontor för en titel prislista. Avgifter för bärgning titel varierar beroende på stat, så du kommer att behöva ringa i förväg eller granska prislista på DMV webbsida för att se vilka avgifter du är ansvarig för.

4 Skicka in din titel ansökan. Boka tid med din lokala skatteindrivare kontor eller vänta i kö för att skicka in din titel ansökan. Du kommer att behöva ta med din ursprungliga tillstånd utfärdade titel, tillverkarens ursprungsintyg (MCO) eller en out-of-state titel.

5 Betala avgifter. Avgifter för bärgning titel varierar från staten, och du kommer att behöva betala fullt ut med kontanter eller med check. Tullindrivaren kontor kommer du bärgning titel post för motorcykeln när allt har behandlats.

Tips

  • Kontrollera att allt är korrekt och rättvist representerade i din titel program, eller så kan bli föremål för böter och / eller fängelse