Hur man reparerar en BlackBerry 8800

November 17

Hur man reparerar en BlackBerry 8800


BlackBerry 8800 smartphone fungerar som en personlig digital assistent och en bärbar mediaspelare, men är mest känd för sin förmåga att skicka och ta emot e-post och textmeddelanden under drift täckningsområde. Det finns många saker som kan gå fel med en BlackBerry 800, och flera felsökningsmetoder för att prova.

Instruktioner

Återställ BlackBerry

1 Utför en hård återställning av BlackBerry. Prova det här först, eftersom det löser många problem.

2 Hitta den lilla återställningsknappen på BlackBerry, en mycket litet hål på vänster sida.

3 Använd ett gem och tryck i det lilla hålet. BlackBerry startas automatiskt.

Det går inte att ringa eller ta emot samtal

4 Kontrollera att BlackBerry 8800 är ansluten till det trådlösa nätverket. Slå på BlackBerry.

5 Klicka på ikonen "Alternativ" på startskärmen och klicka sedan på "Status". Status öppnas.

6 Kontrollera värdet som anges i signalfältet. Anslutningen styrkan ska vara mindre än 100dBm. Om det är högre, betyder det en svag trådlös signal och att du är utanför täckningsområdet. Detta orsakar kommunikationsproblem med BlackBerry. Vänta tills du är i ett täckningsområde.

7 Titta på batteriikonen i det övre vänstra hörnet. Om det är rött, ladda din BlackBerry. Sätt laddaren till ett vägguttag och den andra änden i din BlackBerry för att ladda den.

Det går inte att skicka textmeddelanden

8 Kontrollera att din BlackBerry är ansluten till det trådlösa nätverket. Om du inte är i täckningsområdet, kommer du inte att kunna skicka meddelanden. Följ det trådlösa felsökning i nätverk i föregående avsnitt.

9 Klicka på "Alternativ" från startskärmen, klicka sedan på "SMS". Rulla ned till "nätverk för att skicka över" och tryck på styrkulan för att öppna.

10 Klicka på "Ändra alternativ" och sedan på "GPRS." Rulla upp till "Data Coding" och tryck på styrkulan för att välja. Om standardinställningen är 7 bit, klicka på 7 och välj 8 från rullgardinsmenyn. Om standardinställningen är 8 bitar, ändra det till 7. Klicka på styrkulan och välj "Spara". Skicka ett textmeddelande.

Kan inte ta emot textmeddelanden

11 Kontrollera att din BlackBerry är ansluten till det trådlösa nätverket och att du befinner dig inom täckningsområdet.

12 Låt telefonen påslagen och ta bort batteriet från enheten genom att skjuta bort kåpan på baksidan. Vänta några minuter och sätt tillbaka batteriet och skjut tillbaka locket på. Enheten kommer automatiskt att starta.

13 Radera textmeddelanden i din e-post. Om du har en hel del textmeddelanden de kan få eftersläpande och du kommer inte att kunna ta emot dem.