Alternativ till Flash för iPhone

October 15

Medan iPhone hanterar webbläsning bra, stöder det inte Flash-video i webbläsaren Safari. Flash tar upp många systemresurser, vilket är en av anledningarna till Apple funktionshindrade Flash stöd på sina mobila enheter. Även webbplatser som innehåller Flash-filen laddas, kommer du inte att kunna se den inbäddade videon. Lyckligtvis finns det några alternativ till Flash.

Skyfire

Skyfire är en app för iPhone som arbetar inom webbläsaren. När du öppnar en webbplats med Flash-video, sänder Skyfire filen till en särskild server, omvandlar den till HTML 5.0 och sänder det tillbaka till webbläsaren Safari.

Beroende på din Internet-anslutning, kan detta leda till en liten fördröjning i att visa sidan.

Frash

Frash är en Android-app som nyligen gjordes tillgänglig för iPhone. Den körs Flash video snabbare än Skyfire.

Men för att kunna installera Frash på din iPhone, måste du jailbreaka telefonen först, vilket kan orsaka problem med din telefon.

framtida Val

Apple utvecklar sitt eget svar på Flash kallas Gianduia. Gianduia är en Java-baserad språk som körs i HTML 5.0. För närvarande är Apple testar det och kommer troligen lägga Gianduia till webbläsaren Safari. Detta alternativ, eller en liknande Apple-producerade en kan finna sin väg till iPhone.