Hur man byter skivbromsar fram i en Honda CRV

October 6

Oavsett om din 2001 Honda CRV används för långa resor eller att manövrera genom trafik du måste se till att bromsarna fungerar och fungerar. För att säkerställa att dina bromsar fungerar som bäst ersätta de främre skivbromsar på din Honda CRV var 7500 miles eller mer.

Instruktioner

1 Välj en nivå eller platt läge att utföra underhållet. Parkera Honda CRV på en plan yta. Sätt nödbroms på och sätta kilar bakom hjulen för att hindra fordonet från att rulla. Tappa två tredjedelar av bromsvätska från huvudcylindern med hjälp av en spruta, kalkon baster eller liknande verktyg. Höj fordonet och fäst den på jackstands. Ta hjulet och däcksenheterna.

2 Ta bort både tjocklek, men inte koppla bort bromsledningen. Använda mekaniker tråd avbryta bromsok från CRV ramen. Se till att bromsoket inte hänger från bromsslangen. Detta kan skada slangen.

3 Ta bort bromsbelägg från bromsoket. Ta bort mellanläggen. Inspektera bromsrotorn för skador. Byt vid behov. Använd en C-klämma för att skjuta bromsok kolven i sin borrning.

4 Applicera ett lager av anti-skrika smörjmedel på baksidan av bromsbelägget och sedan installera mellanlägget. Installera bromsbeläggen. Installera bromsok och smörj bromsok bultar och startar med paus vätska. Med hjälp av en momentnyckel, dra åt bromsoket monteringsbultarna till 24-fot. lbs. Sätt tillbaka hjulet och däcksenhet.

5 Fyll på bromsvätska till huvudcylindern. Bleed bromsarna. Anslut den negativa batterikabeln till batteriet. Starta motorn och pumpa bromsarna tre till fyra gånger för att ge plats bromsbelägg. Sätt tillbaka hjulen. Provkör fordonet långsamt måttliga hastigheter för att säkerställa att underhållet har utförts korrekt.

Tips

  • De delar som behövs för att ersätta de bromsbelägg kan köpas hos din lokala bildelar leverans butik. Butiken anställde kommer fråga om fabrikat, modell och år för din CRV så var beredd att lämna denna information vid tidpunkten för besöket.