Felsökning en iPod som luktar rök

January 29

Felsökning en iPod som luktar rök


Om din iPod börjar lukta som rök betyder det att den mobila MP3-spelare är överhettad. Om du någonsin börjar lukta rök från din iPod måste du utföra flera snabba åtgärder för felsökning. Eftersom de flesta av elektroniken är förseglade i iPod, det finns inte många fixar du kan utföra, även om det är möjligt att förhindra att rök från upprepas.

Instruktioner

1 Stäng av iPod när du börjar lukta rök. Med enheten överhettning behöver den svalna snabbt. Fallet med iPod har inga ventiler så det finns inget sätt för luftflödet för att nå den. Detta gör det oerhört viktigt att driva den.

2 Placera iPod i ett läge bort från solen, men där luft cirkulerar, möjligen håller det eller hålla den i en lös ficka. Avgöra om att hålla den borta från solen eliminerar problemet. Solljus kan orsaka iPod överhettas och börja röka.

3 Sluta använda programmet du använde när överhettningen inträffade. Vissa program kan orsaka överhettning när iPod används i en varm miljö, enligt Apple.

4 Byta ut batteriet. Vissa batterier kan orsaka iPod Nanos köpts från och med september 2005 till december 2006 överhettas.

Tips

  • Ta din iPod till ett lokalt Apple-återförsäljare om rök lukten fortsätter. Hårdvara inuti iPod kan skadas.